Vodník Ferko pokrstil „kofolovú“ fontánu

13.12.2006
0
Vodník ferko pokrstil „kofolovú“ fontánu - Vodnici1
Páčil sa vám článok?

Azda nikomu z niekoľkých tisícov Bratislavčanov nakoniec nebolo priveľmi ľúto, že vlaňajší rekord v počte vodníkov na jednom mieste sa nepodarilo prekonať.

Napriek daždivému počasiu, ktoré vraj vodníkov neláka, sa v Starom Meste pri príležitosti IV. medzinárodného festivalu zhromaždilo do 650 vodníkov a iných vodných bytostí. Impozantný sprievod viedol vodník Ferko, ktorého história tohto mesta miluje obzvlášť preto, že topil zlodejov a nepoctivých mestských radných.

Na ľavý breh Dunaja sa preplavili propelerom, aby sa pred svojím defilé na Hlavnom námestí zastavili na rohu dvoch najstarších ulíc - Panskej a Ventúrskej. Čakala ich tu vicestarostka Starého Mesta Bohdana Machajová a najmä nová Vtáčia fontána, ktorá hneď v prvých minútach po svojom odhalení dostala prívlastok „kofolová“. Nápoj tiekol z trysiek fontány na radosť detí až do vyčerpania zásob.

Mestská časť Staré Mesto v spolupráci s občianskym združením Devínska brána opäť dokázali, že nadväzovanie na tradície mesta sa v Bratislave vždy stretne so sympatiami obyvateľov. Vodnícky festival bol napriek dažďu dôstojnou ouvertúrou staromestského kultúrneho leta, ktoré potrvá do konca septembra.

(miv)
FOTO - Ján Straka

Páčil sa vám článok?