Kultúrne leto v znamení veľkých projektov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Staromestské kultúrne leto 2000, ktoré sa konalo od 23. júna do 23. septembra pod názvom Letné stretnutia, je definitívne minulosťou. Vyvrcholilo veľkou módnou show na Hlavnom námestí, ktorá akoby symbolizovala tohtoročnú dramaturgiu.

Predstavitelia mestskej časti už na jar sľubovali veľké umelecké projekty, ktoré presiahnu ďaleko za hranice nielen Starého Mesta, ale aj Bratislavy. Takými bola už tradičná výstava Socha a objekt, medzinárodný festival divadelných vysokých škôl Projekt Istropolitana, symbolický korunovačný sprievod po historickej korunovačnej ceste, veľkolepá Fiesta Latina, happening k cisárovým narodeninám, ale aj Dni majstrov umeleckých remesiel.

Možno sa popri týchto veľkých projektoch dostali nie-ktoré tradičné cykly do ústrania. Ich skalní fanúšikovia si ich však našli, či už to boli štvrtkové večery v Zichyho paláci, džezová loď, letní tanečníci na Františkánskom námestí, koncerty mladých slovenských interpretov na Ventúrskej alebo cyklus vážnej hudby na Kalvárii.

Vo veľkých umeleckých projektoch bude pokračovať aj budúce leto. Je preto pravdepodobné, že opäť spojí sily s niektorými z tohtoročných partnerov, ktorými boli napr. agentúra ArtLines, Mestské múzeum, C. a K. komorný orchester, ÚĽUV, VŠMU, ZOE či Združenie priateľov latinskoamerickej kultúry.

(miv)
FOTO - M. Betková, Z. Zemanová, T. Hulík

Páčil sa vám článok?