Záver leta bude v znamení štýlu, hudby a módy

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Skutočným vyvrcholením Staromestského kultúrneho leta bude Módna korzo party v sobotu večer 23. septembra na Hlavnom námestí a priľahlých uličkách korza.

Mestská časť Staré Mesto pri jej organizácii spojila sily so známou domácou módnou značkou ZOE, aby pripravili takmer šesťhodinový program, ktorý sľubuje byť nevšednou ukážkou moderného životného štýlu, hudobných žánrov a aktuálnych módnych trendov priamo pod holým nebom a s voľným vstupom.

Módna korzo party, ktorej súčasťou bude výročná módna show značky ZOE, nadväzuje na úspešné predchádzajúce módne prehliadky. Ako povedal Dino Hutár, vedúci úseku kultúry Miestneho úradu Bratislava - Staré Mesto, bratislavské korzo bolo vo svojich najlepších rokoch vždy miestom akejsi spontánnej prehliadky najnovších módnych trendov. Po svojej revitalizácii sa jeho tradícia veľmi rýchlo obnovila aj v povedomí novej generácie.

Predovšetkým jej je určený sobotňajší program. Nebude v ňom chýbať výstava fotografií z predchádzajúcich akcií ZOE (Kaviareň U Garpa, Stará tržnica), umelecké tetovanie a piercing (Františkánske námestie), predvádzacie jazdy na autách Audi A2, pouličné predstavenie skupiny Mango Molas, džezový koncert pod holým nebom Adrieny Bartošovej, etno čajovňa na Nádvorí Vinohradníckeho múzea s hudobnou produkciou Jah Division Sound System v štýle reggae, ska a dub, ale aj ochutnávka vín s cigánskou muzikou alebo koncert bratislavskej kapely Hudba z Marsu.

Hlavný večerný program sa začne desať minút pred 19.00 h. Vyvrcholenim bude módna prehliadka novej kolekcie ZOE na sezónu jeseň zima 2000/2001. V kuloároch sa tiež šepká o hviezde večera, ktorá by mala prísť po 21.00 h.

(miv)

Páčil sa vám článok?