V Bratislavskom kraji otvoria Štúdio A2 – Nové župné divadlo: Otvorenie odštartuje koncertom Szidi Tobias

25.2.2020
Divadlo Astorka Korzo 90

Zdroj: FB Astorka Korzo 90

Páčil sa vám článok?

Divadlo Astorka Korzo '90 v otvára v rámci 30. výročia divadla nový divadelný priestor Štúdio A2 – Nové župné divadlo ako poctu Divadlu na Korze.

Zámerom je vytvoriť nový priestor pre divadelné či multižánrové predstavenia, hudobné koncerty, filmové premietania, prednášky, workshopy, diskusie, kurzy, rôzne formy divadelného vzdelávania, prezentácie kníh či hudobných noviniek a výstavy.

"Priestor bude slúžiť pre aktivity Divadla Astorka Korzo '90, ktoré sa svojím charakterom viac hodia do menšieho divadelného priestoru, ako je súčasné javisko divadla. Nadviaže tak na divadelné inscenácie v netypických priestoroch divadla ako je foyer a Trezor, kde vznikli v súčasnosti už kultové divadelné inscenácie Pred odchodom na odpočinok a Tichý dom," priblížila hovorkyňa BSK Lucia Forman.

A2 má zároveň pravidelne poskytovať priestor pre rezidenčné a hosťujúce aktivity mladých divadelníkov, združených v združeniach či novovzniknutých divadelných zoskupeniach bez vlastného divadelného zázemia. Divadlo Astorka Korzo '90 aj v tomto podľa BSK nadviaže na tradíciu doterajšej spolupráce s mladými umelcami v Trezore. Nový priestor bude teda v budúcnosti využívaný na malé divadelné viac žánrové formy. Kapacita priestoru závisí od formy a štýlu podujatia v rozmedzí 70 až 90 miest.

Slávnostné otvorenie nového priestoru na Mickiewiczovej ulici odštartuje koncertom Szidi Tobias v stredu (26. 2.) o 19.00 h. 

(ts)

Páčil sa vám článok?