Hostiteľkou obľúbeného podujatia Ako sa hrali naši bude herečka Anna Šišková

14.10.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Múzeum mesta Bratislavy a Ateliér Múzeum má budúcnosť pozýva verejnosť na ďalšie zo série podujatí cyklu Ako sa hrali naši. Po trojmesačnej prestávke sa v Apponyiho paláci uskutoční už piata edícia tejto obľúbenej akcie, ktorá je spojená nielen so zaujímavým hosťom, ale aj s výstavou hračiek z múzejného depozitára.

Návštevníci podujatia Ako sa hrali naši... (2019 – 2020) sa v sobotu 19. októbra od 14,30 hod. môžu tešiť nielen na členku Divadla Astorka Korzo ´90 – populárnu herečku Annu Šiškovú, interpretov zo Spievankova, ale aj veľa nových príbehov o hračkách, ktoré v múzeu našli svoj domov. Výnimočný program je venovaný oslave hry, hračiek z depozitára MMB, pohybu, tvorivosti, spájaniu generácií – starých rodičov, vnukov, rodičov a detí, ktorým ponúka stráviť spoločný čas v historickom strede mesta. Organizátori sa z depozitára chystajú vytiahnuť: parný rušeň, autobus zo 60. rokov, bábiku z kaučuku, postieľku z detstva našich prarodičov a ako bonus „ vystrihovačky“.

V programe v Apponyiho paláci bude spomínať na detstvo, hry, hračky a čo pre ňu hra znamená známa herečka, členka Divadla Astorka Korzo ´90 Anna Šišková. Študovala na Pedagogickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (1979 – 1982), kde v rokoch 1980 – 1981 bola členkou činohry Divadla Jonáša Záborského. Od roku 1981 pôsobila v trnavskom Divadle pre deti  a mládež (dnešné Divadlo Jána Palárika) a neskôr prešla do bratislavského Divadla Astorka Korzo '90. Za svoje herecké kreácie získala v rokoch 2001 a 2003 cenu DOSKY.

Autorky programu sa tešia na všetkých návštevníkov – pravidelných aj nových – ktorí do múzea nájdu cestu. Vytvoria si nové invenčné albumy s názvom papierové múzeum a po horúcich dňoch, ktoré vystrieda pravdepodobne sychravé počasie, sa ponoria spolu do príjemného tepla Ateliéru Múzeum má budúcnosť.

(ts)

Páčil sa vám článok?