Zažite nočnú jazdu retrotrolejbusom: Čakajú vás zákutia bratislavských vozovní

28.9.2019
Trolejbus v noci

Zdroj: Facebook/ Dopravný podnik Bratislava/Peter Greguš

Páčil sa vám článok?

Bratislavské trolejbusy oslavujú 110 rokov a dopravný podnik organizuje špeciálnu jazdu retro trolejbusom. Odvezie vás do oboch trolejbusových vozovní - na Trnávku i na Hroboňovu, uvidíte, ako funguje prevádzka trolejbusov a zveziete sa po najkrajších tratiach v meste.

Počas akcie vás bude sprevádzať hlavná výpravkyňa Ľubka, ktorá trolejbusmi žije celý svoj život. Predstaví návštevníkom všetko, čo patrí k prevádzke tohto dopravného prostriedku v Bratislave. Trolejbus po trase zastaví na rôznych fotozastávkach, takže si budete môcť nafotiť retro vozidlo s najkrajšími dominantami mesta. Akcia je netypická tým, že sa bude konať až večer, keď celé mesto utíchne a všade budú svietiť svetielká.

Počet miest je však obmedzený kapacitou vozidla, a preto sa je potrebné včas zaregistrovať. Cena je symbolické jedno euro.

"Aj takto netypicky sa snažíme poukázať na významné výročie bratislavských trolejbusov. Na všetkých fanúšikov dopravy sa veľmi tešíme a keďže očakávame, že prídu ľudia z celého Slovenska i Čiech, trasu trolejbusu sme naplánovali tak, aby sme im ukázali čo najviac z trolejbusovej Bratislavy. Zavítame do oboch vozovní, pôjdeme okolo Bratislavského hradu i Prezidentského paláca a zavítame aj na Kolibu, z ktorej je najkrajší výhľad na celé mesto. V prípade veľkého záujmu budeme zvažovať možnosť vypravenia viacerých trolejbusov, " povedal nám Martin Žarnovický, marketingový a PR manažér DPB Bratislava.

(nc) 

Páčil sa vám článok?