FOTO a VIDEO: Nešťastie počas Pohody - do Whiskyho stroja narazilo iné lietadlo - ak by v ňom sedel, je mŕtvy!

14.7.2019

Zdroj: FB M.L.

Páčil sa vám článok?

O spevákovi skupiny Slobodná Európa Miloslavovi Láberovi, ktorého verejnosť pozná pod prezývkou Whisky, je známe, že vo voľnom čase si spravil kurz pilota a začal lietať na menších lietadlách. Jedno z nich zobral aj na víkendový festival Pohoda do Trenčína, kde ponúkal záujemcom vyhliadkové lety nad festivalovým areálom, ale dnes si našiel svoj stroj úplne zničený a vhodný akurát tak do šrotu. Narazilo totiž doň iné lietadlo...

"Včera som odparkoval lietadlo a ráno som ho našiel takto... Pilota Pilatusu radšej nekomentujem a ďakujem tým múdrym pánom, ktorí nám zakázali počas Pohody používať naše domovské letisko. Ak by sme z neho lietali ako doteraz x rokov, bolo by teraz pekne doma v hangári. Nalietal som s ním za 10 rokov stovky hodín. Zbohom miláčku," napísal Miloslav Láber k fotografiám zdemolovaného lietadla, ktoré sa malo nachádzať na letisku v Slavnici. To sa na zemi dostalo do kontaktu s vrtuľou iného motorového lietadla, pričom najmä jeho kabína bola poriadne zničená. 

Zdroj: FB M.L.

​Ešte v sobotu Whisky lietal s prípadnými záujemcami nad festivalovým areálom a v nedeľu si našiel svoje lietadlo úplne zničené...

Zdroj: FB M.L.

​Pilotná kabína aj palubná doska na jeho stroji bola najviac poškodené po náraze iného lietadla a zásahu vrtuľou..

Ak by v kabíne sedel Whisky s nejakým ďalším človekom, tak je pravdepodobne po nich... "To je mi hrozne ľúto, čo sa ti stalo. Iným si rozdával radosť a takto si dopadol. Čo bol ten pilot slepý, že si nevšimol, že je pred ním iné lietadlo?" nešetria Whiskyho priatelia slovami útechy na jeho facebookovom profile. 
Do diskusie za zapojil aj pán, ktorý tvrdí, že pilot nemusel z kabíny PC6 dobre vidieť smerom dopredu.. Viacerí diskutujúci sa zhodli na tom, že najdôležitejšie v tomto prípade bolo to, že sa nikomu nič nestalo. A je podľa nich lepšie, ak do seba takouto nešťastnou náhodou či nepozornosťou pilota narazia dve mašiny na zemi, než keby sa im to stalo počas letu vo vzduchu.
Ako ku kolízii došlo, si môžete pozrieť tu:
Páčil sa vám článok?