VIDEO: Bratislava je naozaj nádherná. Presvedčia vás tieto zábery

30.6.2019
0

Zdroj: Tomáš Golej

Páčil sa vám článok?

Pocta Bratislave a jej kráse. Naše mesto je naozaj očarujúce, dôkazom je i nové video, ktoré o ňom nakrútil jeden z obyvateľov. Veď presvedčte sa sami.

Novému krásnemu videu venoval jeho autor Tomáš Golej štyri mesiace práce. Nakrúcal na 22 lokalitách nášho mesta, ktoré určite spoznáte. "Nakrúcanie takýchto videí je moje hobby. Venujem sa tomu tak aktívnejšie asi tri roky. Začiatkom roka som založil FB stránku Moje Slovensko, kde postupne vkladám videá z pekných miest Slovenska. Video o Bratislave je samozrejme pre mňa veľmi dôležité. Som rodený Bratislavčan, narodili sa tu moje deti, vo videu je aj miesto, kde som spoznal svoju manželku. Vedel som, že to video musí byť v niečom výnimočné. A tak som vymyslel taký minipríbeh postavy, ktorá bude sprevádzať lokalitami," prezradil nám Tomáš.

Ešte potreboval nájsť hlavnú účinkujúcu (samozrejme popri Bratislave). Oslovil  kamarátku Paulu Strakovú, ktorá je tiež rodená Bratislavčanka a svoje mesto miluje.

Video Bratislava od Tomáša Goleja:

"Povedal som jej základnú kostru príbehu a jej sa to páčilo. Napísal som si presný scenár. A postupne sme točili všetky lokality, kde sa objavila. Ostatné som obehol sám. Problém bol v nedostatku času. Obaja sme veľmi vyťažení, tak bol problém nájsť termíny, kedy môžeme nakrúcať. Preto sú niektoré zábery nakrútené ešte v marci a posledné v júni. Niektoré som dokonca bol točiť znovu, lebo bolo veľmi vidno, že je to ešte zimné ročné obdobie," vysvetlil nám autor videa. 

"Som síce rodená Bratislavčanka, celý život tu bývam a tiež tu študujem, ale vďaka videu som sa dostala na miesta, ktoré som nikdy predtým nenavštívila (Danubiana, veža na Kamzíku, vyhliadka Michalskej brány atď...). Napriek tomu, že to stálo veľa času a námahy, tak som si to užila a myslím, že aj výsledok stojí za to," prezradila nám Paula. 

"Viem, že v Bratislave je aj zopár škaredých miest, ktoré som zámerne nenatočil, nie je všetko ideálne a pekné. Ale tak už je to proste v každom meste. Toto je môj pohľad na najkrajšie miesta Bratislavy..." dodal Tomáš.

Nakrúcal na 22 lokalitách, určite spoznáte Nový most, Partizánsku lúku, Slavín, Devín, Bratislavský hrad, Dóm sv. Martina, Michalskú bránu a ďalšie, ktoré netreba predstavovať.

(ms)

Páčil sa vám článok?