Sezóna jednodňového dobrovoľníctva sa začína: Zapojte sa aj vy

4.3.2019
Dobrovoľníci upravili areál brána do života - Dobrovolnictvo 3
Páčil sa vám článok?

Ak chcete pomáhať, ale máte na to iba obmedzený čas, máte možnosť zapojiť sa v Bratislavskom dobrovoľníckom centre náborom do dobrovoľníckeho programu Rýchla rota.

Po zime, dažďoch a mrazoch opäť prichádza obdobie, keď sa dá pracovať aj vonku. Program Rýchla rota totiž zahŕňa najmä manuálne dobrovoľnícke ponuky v exteriéri. Program vznikol aj na základe požiadavok od organizácií, s ktorými pracujú.

Často sa stávalo, že pre svoje akcie potrebovali dobrovoľníkov takpovediac  na poslednú chvíľu, keď zistili, že nemajú pre podujatie dostatok pomocníkov. Rýchla rota je určená aj pre tých, ktorí presne nevedia v akej oblasti by chceli pomôcť, no vedia, že chcú ponúknuť svoj čas pre druhých. „Dobrovoľníci Rýchlej roty sú súčasťou zaujímavých jednorazových akcií z oblastí kultúry, športu, životného prostredia, vzdelávania či sociálnej oblasti," vysvetľuje Michaela Bagalová z Bratislavského dobrovoľníckeho centra. 

Podmienkou pre vstup do dobrovoľníckeho programu je osobné stretnutie s koordinátorom programu. Ten vás na úvodnom stretnutí zaškolí a vysvetlí ako bude celý program fungovať. Následne vám bude posielať v pravidelných intervaloch dobrovoľnícke ponuky, do ktorých sa budete môcť zapojiť na základe Vášho záujmu a uváženia. Hlavnou podmienkou programu je zapojenie sa do neho aspoň raz za sezónu (cca od marca do októbra) a komunikácia s koordinátorom aj vtedy, keď nemáte o danú dobrovoľnícku aktivitu záujem," dopĺňa Bagalová.

Tento mesiac sa rozhodli venovať pravidelnú mesačnú Zoznamku s dobrovoľníctvom práve programu Rýchla rota. Ak sa o ňom chcete dozvedieť viac, príďte sa zoznámiť s dobrovoľníctvom  21. marca o 17:00 do komunitného centra Kalab na Zámockej 5.

Okrem základných informácií sa dozviete aj to, kde Vás ako dobrovoľníka Rýchlej roty budú potrebovať.

(TASR)

Páčil sa vám článok?