BKIS pripravilo viacero prekvapení - Vianoce zavítajú aj do mestských častí

12.12.2018
0
Kuštárovci

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

V rámci vianočných programov v réžii BKIS sa môžete tešiť na novinku - Vianočnú jazdu mestskými časťami. V Dúbravke však bude výnimočná, spojená so svetlom.

Mestská časť Dúbravka a BKIS prichystali prekvapenie - špeciálne vianočné auto privezie program priamo k ľuďom. Stretnúť ho môžete 17. decembra o 17.00 h v Parku Družba neďaleko Eagles Pubu. Najprv o 17.00 h prekvapí vianočné auto kapelou Kuštárovci (na fotografii), po nich prinesú dúbravskí skauti svetlo až z Betlehema a o 18.00 h zaspieva domáca Dúbravanka. Pripravené bude aj pohostenie.

„Vianočná jazda mestskými časťami je pilotným projektom Vianočnej Bratislavy. Vianočným autom sme prekvapili a potešili obyvateľov siedmich mestských častí, Dúbravka je poslednou zastávkou. Som veľmi rád, že sme vianočnú atmosféru priniesli nielen do centra hlavného mesta, ale aj do jeho mestských častí,“ povedal Vladimír Grežo, riaditeľ BKIS.

Betlehemské svetlo je symbolom pokoja a mieru. V pondelok 17. decembra už bude svietiť aj v Dúbravke. Do mestskej časti ho prinesú dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny a slávnostne ho Dúbravčanom odovzdajú na Vianočnej jazde mestskými časťami o 17.50.

Svetielko si odpáli aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, aby odkaz šíril ďalej. Pre Dúbravčanov bude k dispozícií od utorka 18. decembra v Dome kultúry a aj na vrátnici miestneho úrad na Žatevnej 2.

„Svetielko je symbolom lásky a pochopenia, verím, že bude šíriť Dúbravkou, obyvatelia si ho môžu vziať  k sebe domov alebo roznášať blízkym,“ vraví Zaťovič.

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň oznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri najmä po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?