Na Račianskom vinobraní sa pokúsia o svetový rekord v žonglovaní

14.9.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Na Račianskom vinobranie, ktoré sa začína v piatok a potrvá do nedele (16.9.) sa pokúsia o svetový rekord v silovo-vytrvalostnom žonglovaní v podaní Milana Roskopfa. Ten je okrem troch certifikovaných zápisov v Guinnessovej knihe rekordov aj držiteľom viac ako 50 svetových rekordov v najrôznejších žonglérskych disciplínach.

O ďalší svetový rekord sa pokúsi v sobotu (15.9.) o 18.45 h v amfiteátri v Knižkovej doline.

"Tento rodák z Rače sa práve na Račianskom vinobraní pokúsi ako prvý človek na svete zdolať v silovo-vytrvalostnom žonglovaní s troma päťkilovými guľami magickú 100-sekundovú hranicu," informovala hovorkyňa mestskej časti Rača Eva Miklánková. Za 100 sekúnd by mal podľa jej slov urobiť 300 nadhodení, čo pri päťkilogramových guliach predstavuje celkovo nadhodenú hmotnosť 1,5 tony železa. Roskopfov pokus o rekord na Račianskom vinobraní sa bude konať priamo pod dohľadom komisárov.

Račianske vinobranie ponúka od piatka do nedele bohatý program pre obyvateľov i návštevníkov Bratislavy. Chýbať nebude ponuka tradičného jedla či originálnych račianskych vín a burčiakov. V rámci hudobného programu vystúpia skupiny ako napríklad Horkýže Slíže, Para či Lavagance. 

V sobotu sa o 14.30 h bude konať alegorický sprievod od Družstevného domu Račan do amfiteátra v Knižkovej doline, kde bude priamo na pódiu vyhodnotenie súťaží Račianskeho vinohradníckeho spolku, konkrétne súťaž o najkrajší a najväčší strapec muštových a stolových odrôd hrozna a súťaž o najlepší burčiak.

(TASR)

Páčil sa vám článok?