Najlepší slovenskí primáši sa predstavia v Ružinove

11.9.2018

Zdroj: SNM

Páčil sa vám článok?

Počuli ste už o súťaži celoslovenskej súťaži Slovenskí primáši 2018? Hlavným cieľom je objaviť tých najlepších primášov - vedúcich hudobníkov, ktorí hrajú prim, teda prvé husle v ľudovej cimbalovej kapele alebo v inom hudobnom súbore.

Tí najlepší môžu získať odmenu vo výške 500 €, 300 € a 150 €. Cenou diváka bude špeciálny tablet na noty. Do porotcovského kresla zasadne husľový virtuóz Ján Berky Mrenica ml., osobnosť folklórneho diania na Slovensku Miroslav Dudík a multiinštrumentalista Robert Puškár.

Semifinále a finále sa uskutoční v sobotu, 13. októbra 2018 v DK Ružinov, a to v doprovode profesionálnej cimbalovej kapely.

Súťažiaci sa môžu prihlásiť do súťaže elektronickou formou, a to zaslaním prihlášky na e-mailovú adresu cultus@cultusruzinov.sk. Termín posielania prihlášok je určený do 10.10.2018. Podujatie je finančne podporené Bratislavským samosprávnym krajom.

Viac informácií, ako aj pravidlá a prihlášku do súťaže, nájdete na webovej stránke Cultus Ružinov a na Facebooku Cultus Ružinov.

(TS)

Páčil sa vám článok?