V Starej radnici sa máte možnosť dozvedieť o bývaní v Bratislave pred vyše 100 rokmi

4.9.2018

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Bývanie v Bratislave na konci 19. a začiatku 20. storočia je diskusná téma záverečného večera cyklu Hovory zo Starej radnice. Uskutoční sa v stredu (5.9.) o 18.00 h na nádvorí bratislavskej Starej radnice.

Konferencier Dado Nagy tentoraz privíta Vieru Obuchovú a Martu Janovíčkovú z Múzea mesta Bratislavy (MMB), ktoré všeličo prezradia z minulosti tohto mesta a života jeho obyvateľov. Rozprávanie bude spestrené o hudobné predely pozostávajúce z evergreenov.

Aj predchádzajúce tri voľne prístupné diskusné večery sa týkali histórie, významných udalostí, premien a života v Bratislave. MMB týmto cyklom obohatilo kultúrne leto hlavného mesta i prispelo k celoročným oslavám svojho 150. výročia nepretržitej činnosti. 

"Obsahom rozhovorov sú témy z dejín Bratislavy a nášho múzea, ktoré nie sú obsiahnuté v novej publikácii Vo víre dejín vydanej k uvedenému výročiu MMB. Odborníci zaoberajúci sa dejinami mesta vedia dať v diskusiách vedeckým témam zároveň ľudský rozmer a z viacerých aspektov priblížia život v ňom. Takto aj šíria a popularizujú našu históriu," zdôvodňuje nový cyklus vedúca oddelenia komunikácie MMB Beáta Husová. 

Jeho spoluorganizátorom je Kaviareň Radnička občianskeho združenia Inklúzia. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?