Kino Lumière organizuje senzoricky prispôsobené premietania: Zajtra je na programe Pat a Mat opäť v akcii

13.7.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Kino Lumière organizuje premietania, ktoré sú senzoricky prispôsobené. Budú mať zníženú hlasitosť projekcie, znížený svetelný kontrast v kinosále, bude umožnený priestor pre deti na pohyb po sále a tolerancia komentovania filmu. Zajtra sa môžu deti tešiť na Pat a Mat - opäť v akcii.

Kino Slovenského filmového ústavu v spolupráci s občianskym združením RATA, ktoré sa venuje deťom s poruchou autistického spektra a ADHD organizuje cyklus pravidelných premietaní pod názvom Kino pre deti – senzoricky prispôsobené.

Myšlienka realizácie cyklu vznikla s cieľom sprístupniť návštevu kina tým detským divákom, ktorí kvôli špecifikám zmyslového vnímania a správania sa, bežné kino nenavštevujú. Deti s poruchou autistického spektra a ADHD tak budú mať možnosť, spolu so svojou rodinou a priateľmi, pravidelne navštevovať projekcie, ktoré budú upravené tak, aby im poskytli čo najväčší zážitok a kino bolo pre nich miesto spoločných stretnutí, kde sa cítia dobre. Projekcie prispôsobené zmyslovému vnímaniu by mali týmto deťom priniesť výlety do kina bez strachu a stresu.

Na projekciu je potrebná rezervácia. Pri nenaplnení kapacity kinosály budú vstupenky k dispozícii aj priamo na mieste. Vstupné je 2 eurá.

(nc, facebook/Lumière)

Páčil sa vám článok?