Múzeum oslavuje 150 rokov: Na priečelí Starej radnice uvidíte veľkú svetelnú show

19.4.2018
0
Príprva svetelnej šou pred Starou radnicou

Zdroj: FB Nikita Slovák

Páčil sa vám článok?

Múzeum mesta Bratislavy oslavuje 150 rokov svojej existencie množstvom akcií. I zajtra (v piatok 20.4. 2018) sa koná ďalšia z nich, v Starom Meste sa môžete tešiť na vizuálne predstavenie, ktoré vám prerozpráva príbeh múzea.

Príbeh Múzea mesta Bratislavy (1868 – 2018) je vyrozprávaný netradične, najmä vizuálne, ako veľká svetelná show v kombinácii so špičkovými tanečnými a opernými umelcami. Pôjde o prezentáciu pre prostredie 150 ročného múzea absolútne novátorskú, prezradila Beáta Husová, vedúca oddelenia komunikácie múzea (na fotografii prípravy na podujatie na mieste jeho konania).

Múzeum a jeho história sa stane námetom pre uvedený spôsob vnímania umenia a histórie, ktorý je vo svete už dlho obľúbený. Múzeum ho pripravilo so svojím partnerom výročia - Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom a Kvant show production.

Program, ktorý môžete vzhliadnuť na priečelí Starej radnice na Hlavnom námestí, sa začína sa v piatok 20.4. o deviatej večer. Jeho režisérom je Nikita Slovák, vstup je voľný. 

Múzeum mesta Bratislavy je najstarším múzeom s nepretržitou prevádzkou na Slovensku, vzniklo z iniciatívy Bratislavského okrášľovacieho spolku a mešťanostu H. Justiho. V súčasnosti má v zbierkovom fonde takmer 130 000 zbierkových predmetov členených do viacerých zbierok (archeológia, farmácia, etnografia, literárny fond, numizmatika, staršie, novšie a najnovšie dejiny, umelecké remeslo, zbrane, pozostalosti Ovídia Fausta, Jána Batku a Janka Jesenského).

Múzeum prezentuje svoje zameranie a zbierkové predmety v desiatich expozíciách. Umiestnené sú v pamiatkovo chránených objektoch v historickom centre mesta, mimo neho sa nachádza Národná kultúrna pamiatka hrad Devín a Múzeum Antická Gerulata Rusovce – Národná kultúrna pamiatka kastel Gerulata.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie