Toto podujatie o Majstrovi Pavlovi z Levoče ocenia i nevidiaci. Vstup je voľný

21.1.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V Historickom múzeu SNM na Bratislavskom hrade sa zajtra (pondelok 22.1.) uskutoční akcia, na ktoroej priblíži svoju činnosť Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči. Predstavia i unikátnu knihu pre nevidiacich.

Súčasťou podujatia je uvedenie unikátnej knihy pre nevidiacich, ktorá predstavuje najvýznamnejšie dielo Majstra Pavla – hlavný oltár v Chráme sv. Jakuba v Levoči. Zároveň si návštevníci budú môcť prezrieť výstavu Majster Pavol z Levoče - Ruky a zlato v službe ducha v SNM- Historickom múzeu na Bratislavskom hrade.

Súčasťou výstavy je hmatová línia pre nevidiacich a slabozrakých návštevníkov múzea. Tí sa tak priamo môžu dotknúť kópií vybraných diel Majstra Pavla a hmatom preskúmať jedinečnosť jeho tvorby.

Pracovníci knižnice predstavia návštevníkom podujatiaprácu a služby Oddelenia knižnično-informačných služieb a  Oddelenia redakcie, produkty a služby Oddelenia tlače a expedície a Oddelenia zvukových štúdií. Zaujímavé informácie ako pracovať s ľuďmi so špeciálnymi potrebami – nevidiacimi a slabozrakými – sú prínosné predovšetkým pre pracovníkov múzeí, galérií, knižníc a ostatných kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií.

Vstup je voľný.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?