November je opäť Mesiacom fotografie

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Pätnásty ročník medzinárodnej prehliadky známy pod názvom Mesiac fotografie prináša nielen množstvo domácich a medzinárodných výstav, ale aj sprievodné podujatia, na ktorých môžete spoznať prácu fotografov a niveau, v ktorom sa pohybujú.

Hlavný organizátor Mesiaca fotografie v Bratislave spoločnosť Fotofo predstaví na pätnástom ročníku festivalu približne 35 individuálnych a kolektívnych výstav z celého sveta. Dramaturgia festivalu je už tradične zameraná na tvorbu strednej a východnej Európy. Na výstavách sa predstavia aj také známe osobnosti ako André Kertész (HUN)  - GMB, Galéria aktualít Panská 19, Jiří David (CZE) - GMB, Pálffyho palác, Romualdas Požerskis (LTV)  - Dom umenia, Námestie SNP 12.

Druhá ústredná téma festivalu - Od východu na východ - bude patriť tvorbe kórejských fotografov a zahraničným autorom mapujúcich život v Číne. K vrcholom tohtoročného festivalu sa zaraďujú výstavy Arno Rafaela Minkkinena, USA (Dom umenia, Námestie SNP 12) či výstava holandského fotografa Hannesa Wallrafena (Galéria Slovenskej sporiteľne). Zaujímavá je výstava z Číny od kanadského autora Edwarda Burtynského (Dom umenia, Námestie SNP 12). Zo slovenských fotografov spomeňme výstavy Jána Pavlíka (Galéria Medium, Hviezdoslavovo námestie 18), Tibora Huszára (Dom umenia, Námestie SNP 12), Andreja Bána (Michalský dvor, Michalská 3 - do 13. 11.) a výstavu fotografky Miloty Havránkovej (Galéria Nova, Baštová 2).

Páčil sa vám článok?