Ružinovská lýra už pozná svojho víťaza

5.12.2017
0

Zdroj: MÚ Ružinov

Páčil sa vám článok?

Sobotňajší večer 3. decembra 2017 sa niesol v Ružinove v znamení hudby. V Spoločenskom dome Nivy vyvrcholil druhý ročník súťaže autorských piesni s názvom Ružinovská Lýra.

Ružinovská lýra je súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu pred publikom, ako aj zahrať si v sprievode Orchestra Gustava Broma. Jediný festival pôvodnej tvorby v Bratislavskom kraji otvoril svoje brány po druhýkrát. Interpreti i autori posunuli latku podujatia o čosi vyššie, na čom sa zhodla aj porota v zložení Richard Jajcay (gitarista skupiny Vidiek, šéf Sekcie marketingu a komunikácie RTVS), Ľuboš Zeman (básnik a textár), Vladimír Valovič (dirigent a hudobný režisér, umelecký vedúci Orchestra Gustava Broma a zároveň jeden z organizátorov pôvodnej Bratislavskej lýry) a Lukáš Turiak (moderátor Rádia Viva, spevák, gitarista, skladateľ a textár).

Ako posledný desiaty finalista vystúpil so svojou piesňou spevák Ado Juráček (na fotografii) a práve toho porota vyhlásila za celkového víťaza. Striebornú lýru si odniesla Daniela Obšitníková (text a hudba Martin Vasil) a tretie miesto vyspievala piesni Zuzany Mészárosovej a Adama Hudeca Dominika Zdražilová.

Zdroj: MÚ Ružinov

Počas finálového večera prebiehalo aj hlasovanie o cenu diváka. Tú získala  pieseň, ktorú napísala aj odspievala Lýdia Novotná a získala poukážku v hodnote 300 eur do nákupného centra.

V súťaži opäť zabojovala aj minuloročná víťazka Zuzana Fridecká. Spolu s manželom napísali pieseň, ktorá najviac zaujala starostu Ružinova Dušana Pekára, za čo si odniesla ocenenie Cena starostu. „Teší ma, že v Ružinove podporujeme slovenskú pôvodnú hudbu a dávame priestor talentom,“ zhrnul starosta Ružinova Dušan Pekár.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?