Ako vždy, zas jedna vydarená akcia na korze

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V poslednú augustovú sobotu patrilo historické jadro Starého Mesta ďalšej z akcií tohtoročného Kultúrneho leta. Nostalgické korzo -tak znel oficiálny názov vydareného popoludnia.

Už si akosi začíname zvykať, že bratislavské korzo sa zapĺňa nielen vo sviatočné, ale i v bežné pracovné dni. No v sobotu sa v uliciach vynovenej pešej zóny prechádzalo, motalo a postávalo toľko ľudí, že sa miestami nedalo prechádzať.

Pred Národným divadlom na Hviezdoslavovom námestí pútalo pozornosť zvedavcov niekoľko vyleštených veteránov. Bolo zaujímavé počúvať priaznivcov starých áut, ktorí presným a odborným pomenovávaním technických lahôdok toho ktorého modelu, nedávali, nám laikom, najmenšiu šancu porozumieť ich často vášnivým zainteresovaným debatám. Pravdou je, že nie všetkým sa tieto staré mašinky páčili, no na Sedlárskej ulici pred Irish pubom sa pri historickom kabriolete pristavil takmer každý. Obdiv a sympatie vzbudzoval najmä u mladých párov, čo je zrejme pochopiteľné a čo najvýstižnejšie vyjadrila atraktívna blondínka v objatí svojho priateľa: „Mať tu tak more a toto auto, čo viac by nám chýbalo.“

Na svoje si v to sobotné popoludnie, ktorému prialo i počasie a ostalo ušetrené od dažďa, prišli aj ostatní. Na Michalskej, Ventúrskej ulici a na Hlavnom námestí sa ozývali muzikálové melódie, evergreeny, staré svetové i slovenské hity, melódie v rytme tanga, polky, valčíka. O dobrú náladu sa staral C. a K. dychový komorný orchester, Bratislava Hot Serenaders, Požoň sentimental, Peter Uličný a jeho hostia, Karol Solenský, Rozmarná kapela, Life, ale aj Milan Sládek so svojou pantomímou a Fedor Frešo s nostalgickou diskotékou.

Pódium na Hlavnom námestí od šiestej patrilo mestskej časti Staré Mesto, Staromestským novinám a vyhodnoteniu ankety o bratislavskom korze. Pripomienkam, námetom a nápadom, ktoré sa v listoch objavili, pozorne načúvalo zvedavé publikum. Hlavný architekt Starého Mesta Andrej Petrek hovoril aj o najbližších, ale i budúcich plánoch mestskej časti, ktoré by mali skvalitniť a spríjemniť pobyt v centre mesta nielen Staromešťanom, ale aj ostatným Bratislavčanom a turistom.

Na všetkých, ktorí v to sobotné popoludnie boli na korze, už čakali ďalšie vystúpenia, ďalšie piesne a ďalší umelci. Nálada bola uvoľnená a príjemná, až by sa chcelo povedať: ako vždy, zas jedna vydarená akcia na bratislavskom korze.

(mer)
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie