Na aké podujatia sa môžeme tešiť U červeného raka budúci týždeň?

4.8.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Program v letnej čitárni U červeného raka na Michalskej ulici pokračuje. Na aké akcie sa môžeme tešiť budúci týždeň?

V rámci Kultúrneho leta 2017  je i počas budúceho týždňa v záhrade obľúbenej čitárne pripravený zaujímavý program, vstup je zdarma (na fotografii vystúpenie skupiny Longital).

Pondelok (7.8.)  18.00 h 18.00 h Fantastický pondelok 1
Ako sa s fantastikou dostať medzi autorskú elitu: beseda na tému rozvíjajúceho sa žánru fantastiky v podaní slovenských autorov, ktorí sa presadili prostredníctvom slovenskej súťaže poviedok fantastiky Martinus Cena Fantázie.
Účinkujú: Ivan Aľakša - administrátor súťaže MCF, Erik Kotlárik - víťaz MCF 2016, Martin Petro - finalista MCF 2016, Janko Iša - víťaz MCF 2015, autor románu Kladivák - Temnota z Pressburgu, moderátorka a organizátorka súťaže Lucia Lackovičová

Utorok (8.8) 18.00 h Tomáš Černák, Martin Mocko: Husák v odboji a SNP 1938 - 1945SNP vynieslo mladého právnika Gustáva Husáka prvý raz do sfér vysokej politiky, v ktorej sa s prestávkami udržal až do decembra 1989. Jeho životné osudy v rokoch 1939 - 1945 boli plné zvratov, splnených i nesplnených ambícií.
Účinkujú: autori - historici Tomáš Černák a Martin Mocko, moderátor Dado Nagy

Streda (9.8.) 18.00 h Literárny kvíz s Dadom Nagyom
Vaše vedomosti o knihách si môžete odtestovať priamo s promotérom dobrej literatúry Dadom Nagyom. Úryvky z kníh, veľa zábavy a ceny pre víťazov! Hudobný hosť: Ecetera band
Autorské hudobné kompozície Ecetera band sú "hudobnými príbehmi" ktoré prostredníctvom opakujúcich sa melodicko-rytmických motívov, na spôsob progressive rock a minimal music, znázorňujú momenty zo života - tie obyčajne každodenné, ale i tie výnimočne osobné.
Tentokrát prinesú hudobnú poetiku v komornejšom obsadení:
Laura Lovišková - autor hudobných kompozícií, klavír
Izabela Lovišková - spev, xylofón
Jana Maria Stefancic - flauta
Klára Zbožinková - husle

Štvrtok (10.8.) 18.00 h Brigitta & Silvia speaks
Čítanie z divadelnej hry Brigitta, ktorú napísala Martina Majerníková Koval. Príbeh troch žien, ktoré túžia, snívajú a majú svoje ciele, je dramatizáciou románu Milenky od rakúskej prozaičky a dramatičky Elfriede Jelinek, nositeľky Nobelovej ceny za literatúru.
Účinkujú: Daniela Mackovičová, Lenka Košická, Iveta Svetlíková
Hudobný hosť: Silvia speaks… Malé príbehy, útržky zvukov, pocity, spomienky, postavy... život, vy.

Piatok (11.8.) 15.30 h Detská fotografia
Vernisáž prác absolventov detského grafického a fotografického tábora organizovaného  Stredoeurópskym domom fotografie.

Piatok (11.8.) 18.00 h Ondrej Štefánik: Som Paula
Som Paula je román zo súčasnosti, aký by sme v dnešnej literatúre ťažko hľadali. Popisuje rozklad nášho sveta, jeho štruktúr, vzťahov, ľudského poriadku... .  Chorobné symptómy doby popisuje Štefánik nemilosrdne presne. Táto rodinná dráma je aj diagnózou, aj varovaním.
Pesničkár Archívny chlapec zaujal v roku 2014 so singlom S dobou a rok na to vydal debutový akustický album Zvery plný lyrických a zároveň naliehavých piesní. Druhý album Tranzit vydal tento rok a v rádiách v súčasnosti rotuje jeho Letná etuda.
Účinkujú: autor, finalista ceny Anasoft,  Ondrej Štefánik, moderátor Dado Nagy, hudobný hosť Archívny chlapec

Zdroj: ms

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?