Jesenný nával dobrého džezu

26.10.2006
Páčil sa vám článok?

V petržalskom Klube Za Zrkadlom na Rovniankovej ulici 3 budú na prelome októbra a novembra dva zaujímavé koncerty, ktoré prebudia k životu nielen milovníkov džezu.

V pondelok 30. októbra o 20.00 h je v Klube Za Zrkadlom naplánované vystúpenie americko-poľského džezového zoskupenia The Colors. Je zložené z vynikajúcich džezových hudobníkov: Paul Wertico (bicie), Krzysztof Ścierański (kontrabas), Bernard Maseli (vibrafón) a Marek Raduli (elektrické gitara).

Paul Wertico je americký hudobník svetovej triedy a v zoskupení The Colors sa stretáva s poľskými džezmanmi zvučných mien. Krzysztof Ścierański je najlepší džezový hráč na kontrabas v Poľsku. Bernard Maseli je zase známy ako najlepší poľský džezový vibrafonista. Marek Raduli hrával so slávnymi poľskými rockovými a popovými skupinami Banda i Wanda, Budka Suflera a dnes je uznávaným členom džezovej komunity.

Vo štvrtok 2. novembra o 20.00 h milovníkov džezu osvieži koncert špičkového maďarského džezového tria Kaltenecker Trio. Tvorí ho mladá generácia maďarských džezmanov, klavirista Zsolt Kaltenecker, basgitarista Péter Papesch a bubenícky fenomén Gergö Borlai. Kaltenecker Trio hrá vlastnú tvorbu štýlu fusion music.

Páčil sa vám článok?