Na klobásky treba ísť do Dúbravky

24.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prvý Dúbravský klobásový festival bude v Dúbravke 4. novembra a je zameraný na prezentáciu tradičných kulinárskych zvykov starej Dúbravky. Záujemcovia si môžu prísť urobiť vianočné klobásy.

Na súťaži v plnení vianočných klobás sa môžu zúčastniť trojčlenné „občianske“ družstvá, ktoré si so sebou prinesú náradie - mlynček, nabíjačku, dosku a nože, ďalej koreniny a črevá potrebné na naplnenie 10 kilogramov klobás.

Mäso zabezpečí organizátor a všetci súťažiaci budú mať pripravenú debničku s 10 kilogramami rovnakých druhov kvalitného mäsa v predbežnej cene do 1500 korún. Súťažiaci musia odovzdať na posúdenie porote polmetrový kus klobásy, ktorý sa na mieste upečie a vyhodnotí. Zvyšné klobásy súťažiacim zostanú.

Podľa organizátorov podujatia je štartovné dobrovoľné a na návštevníkov prvého festivalu tohto druhu čakajú tradičné dúbravské špeciality charakteristické pre zimné obdobie - varené klobásy, kapustnica, ale aj čerešňovo-maková štrúdľa. Miestom konania Dúbravského klobásového festivalu bude Dom kultúry na Saratovskej ulici.

Páčil sa vám článok?