Hrad Devín sa vráti do obdobia Rímskej ríše. Neprídete?

4.6.2017
0
Hrad devín sa dnes vráti do obdobia rímskej ríše - deviin
Páčil sa vám článok?

Dnešný deň bude na hrade Devín patriť obdobiu Rímskej ríše. „Územie Devína a jeho okolie patrilo k hraniciam chrániacim Rímsku ríšu – Limes Romanus – a my sa prenesieme práve do týchto čias plných vojenstva, vynálezov, ale i legiend,“ uviedli organizátori podujatia Rytieri na Devíne.

Organizuje ho Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel. Brány hradu Devín sa pre verejnosť otvoria o 10.00 h a program potrvá až do večerných hodín.

Počas dňa si môžu návštevníci pozrieť cvičenie legionárov, popis zloženia a spôsobu boja rímskej armády, antické tance pre radosť aj oslavu bohov, gladiátorské boje, hrané predstavenie či cisársky Rím so svojimi hrami, jazdeckou elitou, bojovým vozom a povstaním otrokov a barbarov.

Počas celého dňa sa budú môcť návštevníci oboznámiť s rôznymi prístrojmi rímskeho inžinierstva – groma (uhlový zameriavač), libella (vodováha), ballista (šípomet), či s funkčnou zmenšeninou vojenského dobíjacieho stroja. Taktiež sa budú môcť odviezť na koni či navštíviť remeselné stánky.

(TASR, Foto: ms)

Páčil sa vám článok?