Záhorská Bystrica rozširuje kapacity základnej školy

9.3.2017
0
Záhorská bystrica rozširuje kapacity základnej školy - ZB_vizualizacia_skola
Páčil sa vám článok?

Záhorská Bystrica spustila verejnú súťaž na zhotoviteľa stavby pre prvú etapu zvyšovania kapacity základnej školy na Hargašovej ulici. Po jej ukončení pribudnú v objekte školy ďalšie dve kmeňové triedy, ktoré poskytnú vzdelávacie priestory pre približne 60 detí. Nový objekt bude odovzdaný do užívania už začiatkom nového školského roku.

Záhorská Bystrica zažíva v posedných rokoch dynamický nárast počtu obyvateľov. „Prichádzajú hlavne mladé rodiny s malými deťmi. Aby sme naplnili nároky na ich umiestnenie do predškolských zariadení a základnej školy v mieste bydliska, prijali sme opatrenia, ktorými budeme postupne rozširovať ich kapacity. S výstavbou chceme začať okamžite po vyhodnotení súťaže na rozšírenie základnej školy, aby sme objekt odovzdali do užívania už v septembri, pri nástupe žiakov do nového školského roku,“ informuje starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Rozširovanie kapacít základnej školy je rozdelené do niekoľkých etáp. Celková výška investície do prvej etapy predstavuje 220-tisíc eur a je v plnej výške hradená z rozpočtu mestskej časti. Cieľovým stavom všetkých etáp výstavby bude rozšírenie o šesť kmeňových tried, jednu jazykovú učebňu a dve špecializované učebne s vybavením a príslušenstvom. Celková výška investície bude predstavovať  800-tisíc eur. V objekte školy tak pribudnú aj kabinety, dvor pre trávenie času počas prestávok, či parkovisko. Pri financovaní ďalších etáp výstavby mestská časť počíta aj s príspevkami z eurofondov a financiami z poplatkov za miestny rozvoj. Podľa plánov mestskej časti bude kompletné rozšírenie školského zariadenia ukončené do roku 2020.

„K opatreniam v rozširovaní kapacít pristupujeme systematicky. Sledujeme aktuálny aj očakávaný demografický vývoj mestskej časti a reagujeme aj na potreby žiakov a pedagógov. Im prispôsobujeme aj ďalšie tempo a charakter výstavby. Samotnú realizáciu plánujeme tak, aby čo najmenej zasahovala do chodu školy,“ skonštatoval Krúpa.

Informácia k vizualizácii: Areál po ukončení všetkých etáp. Objekty dostavby sú vyznačené hnedou farbou.

(ts, ms, Vizualizácia: MČ Záhorská Bytsrica)

Páčil sa vám článok?