Dobrá správa: V Záhorskej Bystrici zvýšili kapacitu škôlky

1.2.2017
0
Dobrá správa: v záhorskej bystrici zvýšili kapacitu škôlky - MS_ZB_1
Páčil sa vám článok?

V Bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica dnes slávnostne odovzdali do užívania novú triedu predškolského zariadenia v objekte ZŠ s materskou školou na Hargašovej ulici.

Rozšírenie škôlky zvýši jej doterajšie kapacity o 20 miest, do objektu tak pribudla priestranná a moderná triedu s veľkou vstupnou halou a rozšíreným sociálnym zariadením.

Celková výška nákladov na zvýšenie kapacity škôlky dosiahla 199-tisíc eur. Na jej financovaní sa dotáciou vo výške 60-tisíc eur spolupodieľalo ministerstvo školstva a takmer 140-tisíc eur bolo na jej realizáciu uvoľnených z rozpočtu mestskej časti Záhorská Bystrica.

Záhorská Bystrica patrí k najdynamickejšie sa rozvíjajúcim mestským častiam hlavného mesta. V posledných desiatich rokoch takmer zdvojnásobila počet obyvateľov. Na náraste sa z veľkej časti podpísal hlavne príchod mladých rodín s deťmi. Záujem o umiestnenie detí do škôlky  postupne začal prevyšovať možnosti obce. „Na riešení tejto situácie systematicky pracujeme. Rozšírenie kapacít škôlky sme naplánovali do dvoch etáp. Prvú máme dnešným odovzdaním moderných, nových priestorov úspešne za sebou. V druhej etape chceme dobudovať významnú časť objektu o ďalšie dve triedy a jedáleň a navýšiť tak kapacity škôlky o ďalších 40 miest. Náklady by mali byť hradené z dotácie z prostriedkov EÚ. Ak budeme úspešní,  objekt by sme mohli odovzdať do užívania už v budúcom roku,“ informuje starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

„V dnešný deň sme škôlkarom slávnostne odovzdali do užívania priestrannú triedu s novým zariadením a príslušenstvom. Som rád, že sa nám podarilo rozšíriť kapacity pre umiestnenie našich detí o ďalších 20 miest a zvýšiť tak ich komfort a podmienky pre príjemný a bezpečný pobyt v škôlke,“ skonštatoval Krúpa. Riaditeľka ZŠ s materskou školou  Zuzana Kaliariková dodáva: „Je to ďalší krok k zvýšeniu kvality podmienok v starostlivosti o našich malých predškolákov. Ceníme si prístup vedenia obce, ktoré hľadá riešenia a spôsoby ako skvalitniť život mladých rodín.“

Na fotografii: architekt Slavomir Slabej (prvý žľava), starosta MČ Záhorská Bystrica Jozef Krúpa (druhý zľava), riaditeľka ZŠ s materskou školou Zuzana Kaliariková (tretia sprava)

(ms, TS: Foto: MČ Záhorská Bystrica)

Páčil sa vám článok?