Rozširujú kapacitu materskej školy

21.7.2016
0
Rozširujú kapacitu materskej školy - znak_zahorska
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Záhorská Bystrica stúpa počet mladých rodín, s čím súvisí aj akútna potreba umiestnenia detí do predškolského zariadenia. Miestne zastupiteľstvo preto rozhodlo o rozšírení kapacity materskej školy o ďalších dvadsať miest. Celkové náklady na rekonštrukciu sú takmer 200 000 eur.

Materská škola na Hargašovej ulici už dávnejšie nestačí uspokojovať požiadavky rodičov. „Chceme ju rozšíriť o jednu triedu, s čím súvisí aj nevyhnutné rozšírenie kapacity jedálne a dobudovanie sociálneho zázemia. „Materská škola po rekonštrukcii prijme celkovo sedemdesiat detí, čo je o dvadsať viac ako doteraz,“ tvrdí starosta Jozef Krúpa. Rekonštrukcia bude trvať počas letných prázdnin. Plánovaný termín ukončenia je koniec augusta.

Pripravený je už projekt druhej etapy rozšírenia materskej školy o ďalšie dve triedy a jedáleň. Závisí to však od získania prostriedkov z eurofondov. Ak ich mestská časť dostane, budúci rok sa zvýši kapacita materskej školy o ďalších štyridsať miest.

Súbežne s riešením materskej školy robí Záhorská Bystrica aj na projektoch rozširovania základnej školy. Podobne ako vlani aj tento rok tu otvoria ďalšiu novú triedu pre prváčikov. Vzhľadom na predpokladaný rast počtu žiakov, začali s prípravou projektu na rozšírenie o ďalšie štyri triedy. Zároveň sa pokračuje v príprave výstavby novej multifunkčnej športovej haly v areáli základnej školy.

(ts)

Páčil sa vám článok?