Bratislava sa už po desiatykrát roztancuje

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už desiaty ročník festivalu súčasného tanca Bratislava v pohybe sa uskutoční v Divadle Aréna 19. 5. - 28. 5. Už pravidelne ponúka divákom to najkvalitnejšie z medzinárodnej a domácej scény súčasného tanca.

Po minuloročnom úspechu do Bratislavy s novou premiérou zavíta skupina ZOO Thomasa Hauerta z Belgicka. Nevšedný zážitok sľubujú i hostia zo zámoria Jeremy Nelson z USA a Dominique Porte z Kanady. Vysokú úroveň francúzskeho súčasného tanca bude reprezentovať Cie Lionel Hoche. Maďarsko bude na festivale zastúpené skupinou Attilu Kuna, ktorý v minulom roku vo svojej krajine získal cenu za najlepšiu choreografiu.

Príležitosť na vzájomnú konfrontáciu dostane i generácia mladých choreografov. Počas jedného večera sa predstavia Giannalberto de Filippis a Michal Mualem z Talianska, slovensko-španielsky projekt Anton Lachký a Eulalia Ayguade Farro a premiéru bude mať predstavenie skupiny Debris v choreografii Stanislavy Vlčekovej. Slovenský súčasný tanec bude na festivale už tradične reprezentovať i Štúdio tanca Banská Bystrica.

Páčil sa vám článok?