V Astorke vystúpi Divadlo Bolka Polívku

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na posledný mesiac svojej štrnástej sezóny pripravilo Divadlo Astorka-Korzo´90 na Námestí SNP viacero zaujímavých podujatí.

Okrem stálic z repertoára sa obecenstvo môže pripraviť na hosťovanie slávneho Divadla Bolka Polívky z Brna (9. júna o 19.00) a unikátneho prešovského súboru Divadlo Alexandra Duchnoviča, ktoré v rámci akcie Dni DAD v Bratislave predstaví tri inscenácie (12. - 14. júna o 19.00).

Divadlo Bolka Polívku má na svojom konte už sedem vydarených hier a spolu s nielen duchovne spriazneným Divadelným spolkom Frída pricestuje do Bratislavy, aby divákom sprostredkovali umelecký zážitok z inscenácie s výsostne anglickým názvom. Hra Sex, drugs a rock and roll možno označiť za psychologickú sondu do života neúspešného no zhýralého absolventa hereckej školy. Zvláštnosťou projektu úspešného slovenského režiséra Doda Gombára, v ktorom sú organicky prepojené rôzne výrazové prostriedky od tanca až po pantomímu, je okolnosť, že všetky postavy stvárňuje jeden herec.

Rusínske Divadlo Alexandra Duchnoviča patrí k tomu málu súborov, ktoré spestrujú prešovskú divadelnú scénu. Publikum sa dočká Hamleta Williama Shakespearea v réžii Rastislava Balleka (13. 6.), hry Okresný špitál súčasného bulharského autora Christa Bojčeva (12. 6.) a nakoniec autorskej inscenácie Prelud, ktorá vznikla kolektívnou spoluprácou ľudí okolo režiséra Blaha Uhlára (14. 6.).

Páčil sa vám článok?