Bratislava ožije festivalom nových médií

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

V sobotu 27. marca o 20.00 odštartuje v A4 - nultom priestore na Námestí SNP 12 multimediálnym predstavením Fcuk Multiplace tretí ročník festivalu kultúry nových médií Multiplace. Skupina zvukových experimentátorov Urbsounds v rámci úvodného festivalového večera pripravila nový program, ktorého hlavnou hviezdou bude austrálsky performer Lucas Abela, hrajúci na ozvučenú sklenenú platňu.

Cieľom festivalu Multiplace je predstaviť aktuálne svetové dianie v oblasti tvorivého využívania nových technológií. Nejde iba o počítačové umenie, ale aj o najrôznejšie formy interakcie človeka a techniky v digitálnej dobe. Podobne ako na zahraničných prehliadkach, aj v rámci Multiplace na návštevníkov čakajú výstavy, koncerty, multimediálne performance, tvorivé dielne, prezentácie projektov aj teoretické prednášky. Multiplace je však zaujímavý tým, že nejde o centrálne organizovanú prehliadku, ale o výsledok spoločného úsilia viacerých nezávislých organizátorov a združení, ktorí pripravili zaujímavé projekty na viacerých miestach Slovenska a Čiech. Keďže nové médiá rušia hranice nielen medzi umeleckými druhmi, ale aj medzi umením a inými formami ľudskej činnosti, v programe Multiplace sú zastúpení vizuálni umelci (výstava E. Bindera a Zdena/Satori v Galérii Priestor, projekcia I. Tétaz v Polus City Center, inštalácia V. Vančuru v Galérii HIT a i.), ako aj hudobníci (záverečná party 8. marca s J. B. Kladivom, R. Hubertom, F. Pomasslom, P. Quehenbergerom a G. Van Belle) a projekcie digitálnych filmov z festivalov Ars Electronica a Transmediale.

Na 2. apríla je pripravené otvorenie nového klubového priestoru a galérie Burundi displej, ktorý bude súčasťou priestoru pre súčasnú kultúru A4. Viac o programe festivalu sa dozviete na internetovej stránke www.multiplace.sk.

Páčil sa vám článok?