Blíži sa festival dokumentov Jeden svet

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Občianske združenie Človek v ohrození už po siedmykrát organizuje medzinárodný filmový festival dokumentárnych filmov Jeden Svet (One World), ktorý bude od 25. do 29. októbra.

Festival chce ponúknuť informácie pre hlbšie pochopenie súvislostí závažných spoločensko-politických problémov cez osudy konkrétnych ľudí.

Festival prináša 62 filmov prevažne zahraničnej produkcie rozdelených do ôsmich filmových sekcií - Globálny juh, Strety a stretnutia kultúr, Čečenská retrospektíva, Odysea migrantov, Ženy dnes, Jeden svet deťom, Na večné časy a Máte právo vedieť. Sekcia Čečenská retrospektíva je venovaná nedávno zavraždenej ruskej novinárke Anne Politkovskej.

Filmy sa bude premietať v piatich kinosálach - Kino Charlie Centrum, Kinosála Slovenskej národnej galérie, Komorné štúdio Slovenského rozhlasu, A4 - Nultý priestor a Kinosála VŠMU.

Niektoré filmové projekcie budú obohatené o diskusie s domácimi a zahraničnými hosťami Medzi inými Bratislava privíta režisérku filmu Všetko o Darfúre Taghreed Elsanhouri, protagonistku filmu Milý Muslim Sacitu Chumaidovu, senátora Parlamentu Českej republiky a novinára Jaromíra Štětinu. Návštevníci si budú môcť pozrieť výstavu fotiek Jindřicha Štreita z Čečenska a Ingušska, zažiť Barmský a Africký večer.

Páčil sa vám článok?