Bratislava očami spisovateľky

13.10.2006
Páčil sa vám článok?

Spisovateľka Anita Tešovičová má za sebou plodný mesiac. Počas septembrových dní pokrstila dve knižky. Jedna je venovaná deťom v predškolskom veku a volá sa Bola Mica u holiča? Krátke básničky dopĺňajú ilustrácie Miroslava Cipára.

Druhá kniha básní má o niečo smutnejší podtón, pretože je venovaná pamiatke spisovateľkinej matky. Básne s názvom Matky odchádzajú tíško sú spomienkou na spoločne strávené chvíle dvoch milujúcich sa žien.

Aj keď ani jedna z knižiek Anity Tešovičovej nie je venovaná Bratislave, spisovateľka je Bratislavčanka telom aj dušou: „Od prvého okamihu, keď som do Bratislavy vkročila, bol môj vzťah k nej veľmi vrúcny. A hoci Bratislava nebola v tom čase taká pekná ako dnes, mne sa videla úžasná. Vychutnávala som prechádzky po jej starom meste. Dýchalo na mňa históriou. Fascinovalo ma množstvo ľudí na uliciach, cengot električiek, krásna okolitá príroda, ale najmä možnosť navštevovať kultúrne podujatia, divadlá, koncerty... Z Bratislavy dnes začína byť príťažlivé európske mesto. Veľa by sa dalo ešte zlepšiť, najmä čistota, životný štandard a bytové podmienky, ale aj úroveň kultúry a služieb či stav zelene... No verím, že otcovia mesta dajú všetko postupne do poriadku tak, aby sa Bratislava stala známou a zaujímavou nielen pre vychýrenú krásu mladých čučoriedok...”

Páčil sa vám článok?