Aj samosprávy dostanú dotácie na škôlky

27.1.2015
0
Aj samosprávy dostanú dotácie na škôlky - škôlka
Páčil sa vám článok?

Dnes príďte po deti až o štvrtej, dostali upozornenie rodičia škôlkarov na Cabanovej ulici v Dúbravke. Škôlka očakávala o pol tretej návštevu. Medzi deti prišiel premiér Robert Fico a minister školstva Juraj Draxler spolu s novinármi.

Témou tlačovej konferencie a návštevy škôlky bolo rozširovanie miest v materských školách, takzvané deviate opatrenie vlády zo sociálneho balíčka. Ministerstvo školstva totiž na svojom webe zverejnilo Výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl formou prístavby, výstavby a rekonštrukcie priestorov. O 9,5 milióna eur sa budú môcť uchádzať škôlky zriadené obcami a mestami. Ďalšieho pol milióna eur vyčlenili pre špeciálne štátne materské školy.

„Žiadosť podá aj Dúbravka,“ povedal starosta mestskej časti Martin Zaťovič. Spresnil, že mestská časť sa bude snažiť o obnovu budovy na Fedákovej alebo na Ulici kpt. Rašu.

Premiér a minister si škôlku v Dúbravke vybrali aj preto, lebo učiteľka z Cabanovej Janette Ivanová bola členkou petičného výboru za nový štátny vzdelávací program pre materské školy, ktorý má byť jednoduchší a zrozumiteľnejší. Ministerstvo školstva ho schválilo a platiť by mal od nového školského roku. Súčasný vzdelávací program je z roku 2008.

(lum)

Páčil sa vám článok?