Incident na akcii Devínska Devínskej bude mať dohru

11.10.2013
0
Incident na akcii devínska devínskej bude mať dohru - dnv_raperi
Páčil sa vám článok?

Incident, ktorý sa odohral na multižánrovom festivale Devínska Devínskej v sobotu 6. októbra zrejme neostane bez odozvy. Raperské zoskupenie Rewans&RišoDva sa pri svojom vystúpení na podujatí nerozpakovalo používať vulgárne výrazy napriek tomu, že v publiku bolo množstvo malých detí.

Organizátori podujatia teraz zvažujú, že vec nahlásia na políciu, prípadne nahrávku vystúpenia pošlú rodičom mladých hip-hoperov.

Keď raperi začali používať najhanlivejšie možné výrazy, prekvapení organizátori sa pokúsili vypnúť zvuk, no raperi sa nedali odradiť a vystúpenie dokončili. "Ostali sme zdesení a sklamaní z toho, čo predviedli títo dvaja muži na pódiu o to viac, že v DNV už viackrát hrali a vždy sa prezentovali normálnymi textami," uviedol jeden z organizátorov akcie Rastislav Tešovič.

Sám si nevie predstaviť, či za vulgarizmami bol iba pokus zaujať, prípadne  premyslený zámer. "Jeden z 'cool' raperov došiel ešte do zákulisia za mnou a hrdinsky sa posmieval, že ako nás pekne dostali a že z toho bude ešte problém," prezradil Tešovič. Spolu s ďalšími organizátormi zvažuje ďalší postup. "Jedna z možností je nahlásiť vec polícii, myslím, že minimálne k priestupku tam došlo, aj keď možno práve to by chalanom prinieslo v ich komunite ešte väčší rešpekt," povedal Tešovič. Druhou možnosťou je podľa Tešoviča poslať CD s nahrávkou domov rodičom.

"Určite celý incident v najbližších hodinách odkomunikujeme vhodným spôsobom cez náš web s verejnosťou, lebo nejaké vysvetlenie dlžíme," uviedol Tešovič, ktorý zároveň priznal, že pre organizátorov je to veľké poučenie do budúcnosti. "Podujatie ako členovia občianskeho združenia 'Devínska inak' financujeme už tretí rok z vlastných zdrojov a snažíme sa dávať priestor mladým talentom z mestskej časti. Určite preto nechceme, aby podujatie, ktoré si získalo obľubu, bolo takýmto spôsobom ešte niekedy degradované," povedal Tešovič.

V tomto roku sa okrem hudobného koncertu počas podujatia Devínska Devínskej konal aj beh medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom, ktorý meral 8,5 kilometra. Súčasťou akcie boli aj sprievodné akcie pre rodiny s deťmi i autogramiáda mladého knižného autora z Devínskej Novej Vsi Andreja Vargu, alias Strýca Mangeho, ktorý na podujatí prezentoval svoj debut – poviedkovú knihu Život je hlava.

(TASR)

Páčil sa vám článok?