Vajnory budú vstup do EÚ oslavovať tri dni

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na tri dni je naplánovaný pestrý a bohatý program osláv vstupu Slovenska do Európskej únie, ktorý pripravili v mestskej časti Bratislava - Vajnory.

Oslavy sa začnú v piatok 30. apríla a ich súčasťou bude aj folklórne ladené popoludnie, degustačná prehliadka vína, stavanie mája pred budovou miestneho úradu a folklórny sprievod. Po zotmení bude nasledovať lampiónový sprievod a ohňostroj, vo večerných hodinách sa začne ľudová zábava na ihrisku vedľa Pizzerie.

V sobotu 1. mája sa na Vajnorskom námestí na Roľníckej ulici budú prezentovať národy Európy hudbou, spevom a tancom. Na námestí budú inštalované stánky, bude možnosť degustovať rôzne pochúťky a nápoje. Po celý deň bude konať Degustácia európskych vôní a chutí. Predpoludním sa uskutoční prírodopisná exkurzia do rezervácie Šúr, kde sa uskutočňuje projekt záchrany z prostriedkov Európskej komisie. Slávnostné popoludnie sa začne na Roľníckej ulici od 14. hodiny a priestor dostanú mladé amatérske skupiny, folklórne súbory a spevácke zbory, od 19.30 do 2. hodiny sa bude konať majáles.

V nedeľu 2. mája o 10. hodine bude slávnostná sv. omša v Kostole Sedembolestnej Panny Márie vo Vajnoroch.

Páčil sa vám článok?