Základné školy z Nového Mesta sú medzi najlepšími

30.1.2013
0
Páčil sa vám článok?

Základné školy v správe mestskej časti Bratislava - Nového Mesta opäť potvrdili vysokú úroveň. Až tri sa dostali do najlepšej šestice škôl v celom hlavnom meste podľa najnovšieho rebríčka, ktorý zostavil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO. Informoval o tom Ján Borčin z miestneho úradu Nového Mesto.

Najlepšie obstála Základná škola Odborárska, ktorá skončila celkovo druhá. Škola na Jeséniovej je v rebríčku piata , Za kasárňou šiesta. Rebríček bol zostavený na základe výsledkov, ktoré deviataci z jednotlivých škôl dosiahli v školskom roku 2011/2012 v celoštátnych testoch z matematiky a slovenského jazyka Testovanie 9 a má byť pomôckou pre rodičov pred tohtoročnými zápismi detí do prvých ročníkov.

„Tento úspech nie je náhodný, školy v Novom Meste si držia vysokú kvalitu dlhodobo. Potvrdzuje to aj veľký záujem o naše školy, veď okrem Novomešťanov ich navštevujú aj deti z viac ako sto obcí a mestských časti na Slovensku,“ povedal starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý.
V prvej tridsiatke najlepších bratislavských základných škôl skončili aj ďalšie novomestské školy – Česká, Riazanská a Sibírska. „V testovaní deviatakov dosiahlo jedenásť novomestských škôl celkový výsledok, ktorý je lepší ako celoslovenský priemer,“ dodáva vedúci oddelenia školstva Miestneho úradu Bratislava - Nové Mesto Vladimír Novák.

Nové Mesto sa môže pochváliť aj ďalšími výbornými výsledkami – takmer sto percent žiakov končí ročníky s celkovým hodnotením „prospel“. Novomestskí žiaci sú tradične úspešní aj na školských olympiádach, umeleckých a športových súťažiach.

Zápis do prvých ročníkov škôl v Novom Meste pre školský rok 2013/2014 sa uskutoční v piatok 8. februára (od 14.00 do 18.00 h) a v sobotu 9. februára 2013 (od 8.00 do 12.00 h).

(banm)

Páčil sa vám článok?