Vo Vajnoroch sa deti a dospelí učia základy remeselných techník

22.8.2012
0
Vo vajnoroch sa deti a dospelí učia základy remeselných techník - Vajnory dielne
Páčil sa vám článok?

Združenie deti a umenie organizuje tento týždeň v bratislavskej mestskej časti Vajnory 10. letné tvorivé dielne pre deti a dospelých. V Galérii TYPO&ARS sa môžu naučiť denne od 14. do 18. hodiny rôzne remeselné a umelecké techniky, ktoré na Slovensku dlhodobo existovali.

"Druhý letný turnus sme začali včera (20.8.), ale cez týždeň sa môžu zapojiť aj ďalší účastníci. V pondelok z 15 záujemcov boli dvaja dospelí, niektorí prišli z Čiernej vody, Rače, Vajnôr, Petržalky, Devínskej Novej Vsi a iných časti Bratislavy, ba i z Trstína," uviedla dnes pre TASR Viera Čepcová z občianskeho združenia (OZ).

Záujemcovia - deti od štyroch rokov až dôchodcovia sa môžu naučiť základy výroby ručného papiera, drotárskych a šperkárskych techník či modelovanie z hliny a točenie na kruhu. Okrem tradičných remeselných postupov získajú cenné poznatky ako maľovať na sklo, hodváb a kamene, spoznajú aj základy grafických techník, akými sú hydrografia a monotypia, tiež inej výtvarnej tvorby z papiera a ďalších materiálov. Na záver tvorivých dielní budú mať v piatok (24.8.) za účasti rodinných príslušníkov vernisáž výstavy z najlepších diel, ktoré vytvorili.

"Dospelí sa pritom opäť naučia hrať sa, čo už dávno zabudli. Účastníkom odporúčame doniesť si na prezlečenie staršie veci," dodala Čepcová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?