Vajnorčania chystajú dožinky, vajnorský koláč má byť dlhší

13.8.2012
0
Vajnorčania chystajú dožinky, vajnorský koláč má byť dlhší - Dozinky vajnory
Páčil sa vám článok?

V sobotu 25. augusta 2012 budú od 15.00 h na priestranstve na Roľníckej ulici vo Vajnoroch už deviaty raz Vajnorské dožinky. Samospráva mestskej časti už tradične pripravila pre Vajnorákov aj návštevníkov z iných mestských častí bohatý kultúrny program.

Predpoludním o 10.00 h sa začne na miestnom futbalovom ihrisku priateľský futbalový zápas s družobným mestom Brno, popoludní pôde obcou alegorický dožinkový sprievod. Hrať budú Vajnorská dychovka, dychová hudba Bučkovanka, Veslári, DIVISI, Tomáš Buranovský, FRIED ACE (Brno), predstaví sa predstaví Vajnorský okrášľovací spolok.

Vo Vajniroch sa bude v tento deň opäť raziť vajnorský dukát, na predaj bude vajnorská keramika a knihy. Dožinky spestrí príležitostná poštová priehradka, kde POFIS ponúkne známku s personalizovaným kupónom. Jedným z najväčších lákadiel Vajnorských dožinkov bude súťaž O najdlhší dožinkový koláč. Vajnorčania sa pokúsia prekonať vlaňajší rekord v dĺžke vajnorského koláča 25,88 m. Výťažok z jeho predaja poputuje znova do Materskej školy na Koniarkovej ulici vo Vajnoroch na nákup záhradných lavičiek. Vlani sa vyzbieralo 345,50 eura, za ktoré kúpili deťom preliezky na dvor materskej školy.

Pre návštevníkov bude k dispozícii množstvo stánkov s občerstvením a nebudú chýbať ani stánky s remeselnou výrobou. Pre deti je pripravený detský svet v podobe tvorivých dielní v réžii manželov Čepcovcov z vajnorskej Galérie Typo &Ars. Najmenší si budú môcť dať pomaľovať tvár, poskákať na skákadlách, či pozrieť výstavu drobných domácich zvierat. Dožinkové slávnosti zakončí ľudová veselica v podaní známej topoľčianskej skupiny Profil.

Dožinky si vyžiadajú výluku dopravy od piatku 24. augusta od 12.00 h do nedele 26. augusta 2012 do 12.00 h.

(vjr)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?