Pre vajnorské deti pripravili 10. letné tvorivé dielne

10.7.2012
0
Pre vajnorské deti pripravili 10. letné tvorivé dielne - Tvorive dielne
Páčil sa vám článok?

Galéria Typo&Ars spolu s občianskym združením Deti a umenie pripravili na toto leto jubilejné 10. letné tvorivé dielne pre deti a dospelých, ktoré budú prebiehať už tradične v dvoch turnusoch. Prvý potrvá do 13. júla, druhý sa začne 20. augusta a skončí 24. augusta 2012.

„Letné dielne sú situované v priestoroch galérie na Roľníckej 349 vo Vajnoroch a budú zakončené vernisážou výstavy prác účastníkov tohtoročných tvorivých dielní," uviedol riaditeľ galérie Peter Čepec.

Odborní lektori pripravili pre deti i dospelých rôzne výtvarné i tradičné umelecké techniky, ako sú modelovanie s hlinou, základy grafických techník, výroba ručného papiera, aplikácie z papiera, maľba na sklo, hodváb a kamene, zhotovenie tapisérie či základy drotárskych a šperkárskych techník.

Tvorivé dielne pre deti a dospelých, ako aj výstava prác účastníkov tvorivých dielní sa realizujú s podporou mestskej časti Bratislava - Vajnory, hlavného mesta Bratislavy, Bratislavského samosprávneho kraja a ďalších sponzorských organizácií.

Súčasne je v Galérii Typo&Ars nainštalovaný Vajnorský výtvarný salón. Na salóne vystavuje deväť jubilujúcich výtvarníkov. Sú to Peter Cpin (grafika), Viera Čepcová (šperk), Peter Ďurík (typografia), Květa Fulierová (monotypia), Anna Holaňová (keramika), Igor Kaplan (kov), Martin Kellenberger (akryl), Tamara Žišková (pastel) a ako hosť zo Španielska María Jesús Rivero (akryl).

Výstava, zaradená medzi akcie Vajnorského kultúrneho leta, potrvá do 17. augusta. Otvorená je denne od 14.00 do 18.00 h, vstup je voľný.

(TASR)
Páčil sa vám článok?