Nedeľné preteky v Čunove si vychutnalo 1432 kačíc

2.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Charitatívneho podujatie Preteky kačíc si v Areáli Divoká voda prišli v nedeľu 1. júla 2012 vychutnať mnohí z tých, ktorí si malú žltú umelú kačicu symbolicky adoptovali a svoj dar za ňu venovali niektorej zo siedmich neziskových organizácii. Podujatie odštartovali raftové preteky spoločností, ktoré myšlienku darovania podporili.

Spomedzi 12 tímov boli najrýchlejšími zamestnanci spoločnosti Zoznam.sk. Raftový tím postavili aj domáci - za Areál Divoká voda súťažili starostovia šiestich bratislavských mestských častí. Trať známeho kanálu si vyskúšalo aj 10 vyžrebovaných návštevníkov, ktorí doplnili posádky dvoch hercov - Petra Šimuna a Tomáša Tureka.

Potom už nasledovali samotné preteky kačíc. Vo veľkom teple súťažili najprv 15 firemných kačíc - prvá prišla do cieľa kačica Millka spoločnosti Millennium 000 s.r.o., druhá bola kačica Sporkačka Nadácie Slovenskej sporiteľne a tretia Nadakačka Nadácie Orange.

V hlavnej súťaži - pretekoch malých kačíc, ktoré si mohli symbolicky kúpiť jednotlivci nielen na stránke pretekov, ale ešte aj priamo v areáli, nakoniec plávalo 1432 kačíc. Plné vrece musel zdvihnúť nad vodu v kanáli žeriav. Po odštartovaní Petrom Šimunom sa žltá masa hneď pustila dolu prúdom a nadšení diváci bežali pozdĺž trate a výkrikmi odvážne plávajúce kačice povzbudzovali.

Všetci majitelia malých kačíc mohli vyhrať vďaka kačiciam hodnotné ceny. Tú prvú - víkendový pobyt vo Falkensteiner Hotel & Asia Spa Leoben **** vyhrala kačica s číslom 694, ktorá doplávala ako prvá, druhou bola kačica číslo 130, majiteľ získal výlet katamaránom Twin City Liner po Dunaji do Viedne, tretia kačica v cieli s číslom 1147 vyplávala svojmu majiteľovi let balónom.

Tešiť sa môžu aj tí, ktorých kačica tentokrát nebola medzi najrýchlejšími - majiteľov ďalších 30 cien určil žreb. Výsledky sú zverejnené na www.pretekykacic.sk. Hlavný organizátor pretekov Komunitná nadácia Bratislava ĎAKUJE všetkým darcom, hlavnému partnerovi Areálu Divoká voda, dobrovoľníkom aj hercom, ktorí prišli podujatie nezištne podporiť, ľuďom zo zapojených neziskových organizácií, ktorí sa postarali o príjemný a veselý program a mnohým ďalším za to, že sa dobrá vec opäť podarila.

Hlavný víťazmi charitatívnych pretekov kačíc však bolo sedem neziskových organizácii, ktorým pretekári adresovali dar za adopciu kačíc: Komunitná nadácia Bratislava, Materské centrum Bublinka, Mixklub a Mixáčik - nízkoprahové centrá, Občianske združenie PUNKT, Občianske združenie Ulita, Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom a Výcviková škola pre vodiacich psov.

(knb)

Páčil sa vám článok?