Na Gurmán Feste budú starostovia súťažiť vo varení džemu

7.6.2012
0
Na gurmán feste budú starostovia súťažiť vo varení džemu - Gurmanfest
Páčil sa vám článok?

Do programu tohtoročného gastronomického festivalu Gurmán Fest Bratislava 2012, ktorý sa uskutoční od 15. do 17. júna 2012 v Medickej záhrade, pribudne novinka. Starostovia bratislavských mestských častí totiž budú súťažiť vo varení džemu.

Na súťaži s názvom Starostovská džemovačka sa budú jednotliví starostovia snažiť porotu presvedčiť, že práve z ich mestskej časti pochádza ten najlepší recept. "Pri výrobe džemu majú vlastne voľné ruky. Môžu použiť akýkoľvek druh ovocia," vysvetlila Martina Špilová zo Slovenských cukrovarov, ktorý súťaž organizuje. Starostovia si môžu prizvať na pomoc aj dvojčlenný tím. Podľa Špilovej plánuje každý z prihlásených zástupcov samospráv spolupracovať s najlepšími miestnymi kuchárkami, medzi ktorými sa objavia aj verejnosti známe osobnosti.

O tom, ktorý starosta navaril najlepší džem rozhodne odborná porota, ktorú budú tvoriť zástupcovia organizátora festivalu, usporiadateľa súťaže a vybraný šéfkuchár, ale aj návštevníci. Či sa zhodnú sa teda uvidí. Rozhodovať bude chuť, ale aj kvalita. Svojho vlastného favorita si však môžu vybrať aj návštevníci. Ten džem, ktorý získa najviac hlasov, dostane cenu návštevníkov - paletu cukru. Starostovskú džemovačku si budú môcť Bratislavčania vychutnať v nedeľu 17. júna.

Gurmán Fest Bratislava už štyri roky patrí k obľúbeným akciám v hlavnom meste. Minulý rok sa ho zúčastnilo 12.000 ľudí. "Na to, aby sme udržali, prípadne ešte zvýšili záujem návštevníkov, musíme stále vymýšľať nejaké novinky," podotkol riaditeľ festivalu Radoslav Nackin. "Aj tento rok bude v Medickej záhrade opäť nielen veľa dobrého jedla a pitia, záujemcovia získajú mnoho nezaplatiteľných gastronomických rád a možno aj receptov," láka Bratislavčanov.

Na Gurmán Fest Bratislava uvidia návštevníci aj michelinovského Ichiro KUBOTU z Japonska, predstaví sa 54 šéfkuchárov a 25 reštaurácií z desiatich krajín sveta, somelieri, producenti potravín a nápojov. Bratislavčania sa zároveň môžu tešiť na bohatý sprievodný program v podobe degustácií, kuchárskych šou, Detskej školy varenia, sladkej La Pattiserie, zaujímavých workshopov a rôznych súťaží.

(TASR)

Páčil sa vám článok?