V Bratislave bude v utorok prednášať astrofyzik Jiří Grygar

17.4.2012
0
V bratislave bude v utorok prednášať astrofyzik jiří grygar - Grygar jiri
Páčil sa vám článok?

Uznávaný astrofyzik a najpopulárnejší propagátor vedy 20. storočia Jiří Grygar z Fyzikálneho ústavu Akadémie vied Českej republiky bude v utorok 17. apríla 2012 hosťom Vedeckej kaviarne Veda v centre v Bratislave.

Stretnutie s touto významnou osobnosťou sa uskutoční o 17.00 h v budove Centra vedecko-technických informácií (CVTI) na Lamačskej ceste 8/1 na Patrónke. Témou prednášky Jiřího Grygara bude Vznik a vývoj vesmíru, vznik fyziky, chémie a biológie alebo Veľký tresk za všetko môže. Podujatie moderuje Zuzana Hajdu.

Súčasne s aprílovou vedeckou kaviarňou otvoria v CVTI aj výstavu legendy slovenského výtvarného umenia 20. storočia Rudolfa Sikoru. Diela, ktoré umelec prezentuje, majú výrazný ekologicko-kozmologický aspekt a nastoľujú stále aktuálne otázky: Odkiaľ sme?, Kto sme?, Kam kráčame? Výstava má výstižný názov Paralely. Po rokoch sa tak vo vedeckej kaviarni stretnú dve výnimočné osobnosti, aby spoločne ponúkli návštevníkom pohľad vedy a umenia na ten istý problém - vznik vesmíru, stvorenie sveta a vznik života. Výstava Rudolfa Sikoru bude v CVTI verejnosti prístupná od 17. apríla do 31. mája 2012.

Vstup do vedeckej kaviarne je pre verejnosť voľný, informoval Tlačový odbor SAV.

(TASR)

Páčil sa vám článok?