Gymnazisti z Bilíkovej spoznávajú olympijské športoviská

3.4.2012
0
Páčil sa vám článok?

Žiaci bilingválnych tried bratislavského Gymnázia Bilíkova majú mimoriadnu príležitosť nielen spoznať športoviská tohtoročných letných olympijských hier v Londýne, ale o nich aj diskutovať s rodeným Angličanom.

"Putovnú výstavu nám poskytol British Council v Bratislave. S ňou aj z britského ministerstva zahraničných vecí mladého chlapca, ktorý je tu na stáži. Pri ňom sa za dva dni v debate vystrieda všetkých 30 tried nášho štvor-, päť- a osemročného gymnázia," povedal pre TASR jeho riaditeľ Ján Dančík.

Podľa neho je ich gymnázium v nevýhode, keď nie je zaradené medzi školy, ktoré patria pod medzivládnu dohodu, a tým majú zabezpečených lektorov i učebnice. Gymnázium Bilíkova si to musí zabezpečovať samo. Vraj táto výstava je na jedinej škole v Bratislave a pôjde do Maďarska a Poľska. Okrem panelov s obrazovými a textovými informáciami i anglických prospektov je súčasťou expozície osvetlená maketa športovísk.

"Dnes máme zápis do bilingválnych tried a aj rodičia sa zaujímajú o výstavu. Je to určitá výnimočnosť," dodal riaditeľ, ktorý na tejto škole pôsobí od roku 1984. Bilingválne triedy s 860 žiakmi nie je to jediné, čo na gymnáziu súvisí so zahraničím. Škola je zapojená do viacerých medzinárodných aktivít. Jedna veľká je v rámci projektu Comenius za účasti 12 krajín. V rámci neho gymnazisti z Bilíkovej boli v Nórsku, Slovinsku, Holandsku a pôjdu aj do iných európskych krajín.

"Projekt je zameraný na vodu vo všetkých možných súvislostiach, či sú to jazerá, vodné objekty, rieky alebo literárna tvorba o vode. Tento mesiac k nám prídu žiaci zo zahraničia. Ukážeme im vodnú nádrž Gabčíkovo, čistiarne odpadových vôd a všeličo iné," prezradil Dančík.

(TASR)

Páčil sa vám článok?