Po štyroch rokoch otvorili rodinné centrum Ráčik

21.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Od 13. februára 2012 je v Rači opäť v prevádzke Rodinné centrum Ráčik. Štyri roky bolo zatvorené, pretože predchádzajúca račianska samospráva spochybnila platnosť nájomnej zmluvy a v marci 2008 centrum zatvorila. Odvtedy boli priestory prázdne a nevyužívané.

Po dvojročnom súdnom spore boli nakoniec miestne matky a otcovia úspešní a spor s mestskou časťou o platnosť nájomnej zmluvy vyhrali. Súd dal za pravdu Ráčiku, na písomný rozsudok si však musel počkať ďalší rok. Nová samospráva Rače napokon 1. júla 2011 uzavrela s Rodinným centrom Ráčik novú nájomnú zmluvu na 10 rokov.

Ráčik je jediná organizovaná aktivita pre rodiny s malými deťmi na území mestskej časti, ktorá je otvorená všetkým obyvateľom. Ráčik poskytuje deťom okrem priestoru herne s didaktickými hrami a pomôckami, aj rôzne kurzy. Pre rodičov sú pripravené kurzy angličtiny, pohybové a umelecké aktivity, rôzne tvorivé dielne a prednášky, predpôrodná a laktačná príprava.

„Oceňujeme ústretový krok a snahu napraviť chybné kroky predchádzajúceho vedenia Rače," vraví členka Ráčika Lenka Antalová-Plavuchová. Náklady na rekonštrukciu rodinného centra dosiahli 20 000 eur. Financie a materiálnu pomoc získali rodičia z grantov a dotácií.

(rac)

Páčil sa vám článok?