Buena Vista v Bratislave v náhradnom zložení

31.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Len pár dní pred bratislavským koncertom Live From Buena Vista The Havana Lounge dostali organizátori podujatia správu o tom, že kubánska formácia musí neplánovane na poslednú chvíľu zmeniť zostavu účinkujúcich.

Speváčka Teresa Garcia Caturla a jej kolega Julio Alberto Fernandez na Slovensko nepricestujú. TASR informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production. Dvom najstarším členom súboru zabránili v ceste zdravotné problémy. "Ich zdravotný stav nie je vážny, napriek tomu im lekári odporučili niekoľko dní odpočinku. Legendárna formácia však v Bratislave vystúpi v inom nemenej kvalitnom zložení," dodal.

Fanúšikovia kubánskej hudby budú mať namiesto Teresy a Julia možnosť vidieť a počuť aj členov pôvodnej formácie Buena Vista Social Club. Medzi účinkujúcimi sa predstavia Lazara Cachao, Amik Guerra, Alberto "Molote" Munoz, Evelio Galan, Yarin Oviedo, Jose Gil Pineda a ďalší.

"Informácia o tom, že títo dvaja speváci ochoreli, nás nepotešila, no divákov sme nechceli o vystúpenie pripraviť prípadne znížiť jeho kvalitu. Manažment nám ponúkol náhradné riešenie, ktoré sme bez problémov akceptovali, pretože k nám posielajú to najlepšie, čo môžu ponúknuť," vyjadril sa organizátor podujatia.

Okrem vystúpenia Live From Buena Vista The Havana Lounge sa 3. februára na bratislavských Pasienkoch predstaví aj slovenská tanečná skupina Sabrosura dance group na čele s tanečníkom, choreografom, učiteľom a inštruktorom Máriom Kovácsom, ktorý je trojnásobným majstrom Slovenska v salse, majstrom Európy a víťazom svetového pohára či vicemajstrom sveta z roku 2009.

(TASR)

Páčil sa vám článok?