Bratislavou budú znieť hity skupiny ABBA

26.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Už vo štvrtok 26. 1. 2012 budú znieť v bratislavskej Aegon Aréne NTC slávne hity legendárnej švédskej skupiny ABBA v koncerte ABBA The Show. Tento originálny projekt si získal úspech už vo viac ako 20 krajinách na piatich kontinentoch.

Dodnes najznámejšia švédska štvorica Agnetha, Frida, Björn a Benny odišla zo svetovej hudobnej scény v roku 1982, ich legendu vzkriesila v roku 1996 švédska formácia Waterloo s dvojicou speváčok Camilla Hedrén and Katja Nord a zišli sa v nej aj originálni členovia sprievodnej skupiny ABBA - saxofonista Ulf Andersson a gitarista Janne Schaffer.

ABBA The Show vychádza z pôvodného príbehu skupiny ABBA, začína sa stretnutím všetkých štyroch hlavných protagonistov, mapuje ich kariéru od vystúpenia na piesňovej súťaži Veľká cena Eurovízie až po fenomenálny svetový úspech. V programe zaznejú piesne, ktoré obsadzovali popredné miesta svetových hitparád, medzi nimi Take A Chance On Me, Waterloo, Ring Ring, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, Mamma Mia, Fernando, Chiquitita, Money, Money, Money, Dancing Queen, The Winner Takes It All či Thank You For The Music.

Prešlo už 38 rokov odvtedy, ako na hudobnej scéne zažiarila švédska skupina ABBA, ktorá najviac ovplyvnila európsku hudobnú scénu 70. rokov. Pieseň Waterloo im otvorila cestu do všetkých svetových hitparád, s ňou vyhrali 6. apríla 1974 v anglickom Brightone 19. ročník piesňovej súťaže Eurovision Song Contest. Slávna éra švédskej štvorice sa skončila na začiatku roka 1983, posledným bolo ich vystúpenie 11. decembra 1982 v televíznej zábavnej show stanice BBC The Late, Late Breakfast Show. V roku 1983 síce ukončili spoločné účinkovanie, oficiálne sa však vlastne nerozišli. Predaj ich albumov prevýšil 360 miliónov nosičov, aj v súčasnosti si každoročne kúpia CD tejto švédskej skupiny takmer dva milióny záujemcov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?