Australian Pink Floyd Show mieri do Bratislavy

10.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Už o týždeň 17. januára 2012 bude na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu koncertovať formácia The Australian Pink Floyd Show, známa aj pod skratkou TAPFS, jedna z najznámejších svetových tribute kapiel.

V rámci svetového turné Exposed In The Light prichádzajú na Slovensko opäť, po necelom roku, keď na dvoch koncertoch v Bratislave a Košiciach vystúpili 2. a 3. februára 2011.

Novinkou pre tento rok je najmodernejší systém priestorového zvuku, riadený vlastným technikom Floydov Colinom Norfieldom. Tento zvuk bude posilnený novými lasermi, novými svetlami a ešte lepšími videoefektmi. Turné roku 2012 bude pôsobiť skutočným multimediálnym dojmom. TAPFS sú známi tým, že posunuli hranice možností a zážitku z koncertu dali nový rozmer, ale v show roku 2012 nastavili latku ešte vyššie. „Sme veľmi radi, že aj vokalistka z pôvodných Pink Floyd Lorelei McBroom sa objaví na tomto turné. Skúsenosti Lorelei sú ohromujúce, absolvovala s Pink Floyd turné Momentary Lapse of Reason a Delicate Sound of Thunder, objavila sa vo videách The Dogs of War, On The Turning Away a Pink Floyd Live In Venice. Účinkovala aj v piesni The Great Gig In The Sky s Pink Floyd a túto skladbu teraz bude hrať s TAPFS," uviedli pre médiá členovia kapely.

The Australian Pink Floyd Show sú na scéne od roku 1988, pochádzajú z austrálskeho mesta Adelaide. Z lokálnej skupiny sa vypracovali na medzinárodne uznávanú formáciu, ktorú podporuje aj samotný gitarista Pink Floyd David Gilmour. Jej členmi sú gitarista Steve Mac, klávesák Jason Sawford, basgitarista Colin Wilson, bubeník Paul Bonney, druhý gitarista David Domminney, do koncertnej zostavy patrí aj spevák Alex McNamara, saxofonista Mike Kidson a vokalistky Emily Lynn, Lara Smiles a pre toto turné aj spomínaná Lorelei McBroom.

Do Bratislavy príde táto austrálska kapela po troch koncertoch v Českej republike, kde ich v dňoch 14., 15. a 16. januára uvidia diváci v Prahe, Brne a Ostrave. Po bratislavskom koncerte sa presunú do Poľska, kde hrajú 19. januára vo Vroclave, deň nato v Poznani a 21. januára vo Varšave.

(TASR)

Páčil sa vám článok?