Do Bratislavy mieri Popoluška na korčuliach

21.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Do Bratislavy mieri Popoluška -muzikálová šou na korčuliach, v ktorej českí autori spájajú prvky muzikálu, divadla a korčuliarskej exhibície. Po absolvovaní turné po českých a moravských mestách sa nová šou v licencii americkej spoločnosti World on Ice premiérovo predstaví slovenským divákom vo februári a marci v piatich mestách, vrátane Bratislavy.

Popoluška na ľade je koncipovaná ako príbeh inšpirovaný obdobím baroka a nekonečnými hranicami fantázie. "Súčasťou inscenácie sú nadčasová a variabilná scéna, veľkoplošná filmová projekcia a animácie, bohaté dobové kostýmy a svetelné efekty," informovala PR manažérka podujatia Ľubica Orechovská s tým, že podujatie je jediným muzikálom na ľade, v ktorom účinkujú herci, speváci, krasokorčuliari zo siedmich krajín a živé zvieratá.

Do projektu sa zapojilo viacero známych mien českého šoubiznisu. Popolušku a princa naspievali Lucie Bílá a Ondřej Ruml. Medzi účinkujúcimi sú Jiří Korn, Martin Dejdar, Sabina Laurinová, Vlastimil Harapes, Leona Machálková a ďalší. Hlavnú rozprávkovú dvojicu stvárnil ruský krasokorčuliarsky pár Jelena Jovanovič a Konstantin Gavrin. Hudbu zložil skladateľ a klavirista Petr Malásek.

Autorom projektu je režisér a scenárista Jindřich Šimek, ktorý má vo svojom umeleckom repertoári už dva podobné veľké projekty - pôvodnú rozprávku Mrázik na ľade a romantický muzikál Rómeo a Júlia.

Popolušku na ľade uvidia slovenskí diváci na zimných štadiónoch v Košiciach (10. - 12. 2.), vo Zvolene (17. - 18. 2.), v Bratislave (24. - 26. 2. 2012), Trenčíne (2. - 3. 3.) a Spišskej Novej Vsi (9. - 10. 3.).

(TASR)

Páčil sa vám článok?