Devín privíta rytierov aj dvorné dámy, bude sa strieľať z katapultov, kuší, lukov

12.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Počas posledného prázdninového víkendu, 27. a 28. augusta 2011, si hrad Devín pripomenie svoje pôvodné poslanie. V 8. ročníku festivalu Devín ožije dobami, keď sa po ňom prechádzali dvorné dámy a rytieri sa hnali za hrdinskými skutkami.

Festival ponúkne návštevníkom aktívny oddych v prírode naplnených historickou hudbou, šermom, tancom a remeslami. Postará sa o to kultúrno-historický program, ktorý poteší všetky vekové kategórie. Už po 8. raz sa na festivale predstavia okrem slovenských šermiarskych, divadelných a tanečných súborov aj ich zahraniční kolegovia z Česka a z Maďarska.

Na hlavnom pódiu sa odohrajú bojové a divadelné vystúpenia historického šermu, prezentácie lukostreľby či bohatého delostreleckého arzenálu. Dopĺňať ich budú súboje na koňoch. Hradnú zábavu sprostredkuje historická hudba a dobové tance. Nočné pódium ovládnu brušné tanečnice, fakírska a ohňová show a ďalší orientálny program.

V areáli hradu môžu v sebe objaviť talent veľkí i malí bojovníci. Streľba z luku a z kuše či vrh oštepom im ukážu, ako by obstáli počas vojenských ťažení. Výsady i úskalia života bojovníkov sprostredkujú aj verné kópie vojenských táborov. Život poddaných zasa pripomenie prechádzka po starobylom jarmoku. O gastronomickú pohodu sa postarajú aj stredoveké pekárske špeciality či tradičné nápoje ako kvas alebo medovina.


Vstupenky na festival pre dve osoby môžu vyhrať piati čitatelia Bratislavských novín. Súťaž potrvá na webstránke www.banoviny.sk od 12. do 19. augusta, stačí správne zodpovedať na súťažnú otázku, vyplniť kontaktný formulár a mať šťastie v sobotňajšom žrebovaní.

(brn)


Výhercami lístkov pre dve osoby na festival Devín 2011 sa stávajú:

  1. Zuzana Klimková
  2. Radoslav Šebeňa
  3. Zuza Kamenista
  4. Martin Jurčík
  5. Ivan Kratochvíl

Výhercom blahoželáme, o spôsobe prevzatia výhry budú informovaní elektronickou poštou.

Páčil sa vám článok?