V Devíne budú v júni hodnotiť víno

8.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné Devínske hody a Devínsky strapec 2011 sa v mestskej časti uskutočnia 26. júna. Pripravená bude tradičná zábava, bohatý kultúrny program, občerstvenie a súťaž Spolku vinárov a vinohradníkov spojená s ochutnávkou tradičného vína vypestovaného v Devíne.

Priestory, v ktorých sa hody uskutočnia, budú sústredené najmä do okolia námestia pred domom kultúry. Verejná ochutnávka súťažných vín v rámci Devínskeho strapca bude pripravená v samotnej budove domu kultúry. Vstupné na verejnú degustáciu je 5 eur. Za túto cenu dostane návštevník katalóg súťaže, degustačný pohár s emblémom súťaže a dvadsať poukážok na degustačné vzorky.

V súťaži Devínsky strapec zhodnotia vzorky v kategóriách červené víno hroznové suché, červené víno hroznové ostatné, ružové víno hroznové, ríbezľové víno ovocné a fortifikované likérové víno. Hodnotiace komisie budú zložené z popredných profesionálnych enológov, výrobcov a znalcov vína. Každý člen komisie bude vzorky vín hodnotiť anonymne a samostatne. Odborná degustácia bude v utorok 14. júna 2011 od 16. hodiny v Devíne.

V kategórii ríbezľové víno môžu súťažiť iba vína vyrobené len z ríbezlí bez prímesí hroznových, ovocných alebo iných vín.

(rob)

Páčil sa vám článok?