Underground v Klube Za zrkadlom

25.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

V Klube Za zrkadlom na Rovniankovej 3 sa 28. apríla 2011 o 20.00 h uskutoční dvojkoncert legendárnych kapiel česko-slovenského undergroundu Plastic People of the Universe a Kosa z nosa.

The Plastic People of the Universe (PPU) je legendárna pražská undergroundová skupina, ktorá patrila medzi hlavných predstaviteľov česko-slovenského undergroundového hnutia v období totality. Táto avantgardná skupina sa ocitala spočiatku nedobrovoľne v opozícii proti komunistickému režimu v Česko-Slovensku a vzhľadom na svoje nekonformné vystupovanie často zažívala perzekúcie a väznenie.

Český underground si tento rok pripomína dve výročia - v januári uplynulo desať rokov od úmrtia Mejlu Hlavsu a v marci by tento výnimočný človek oslávil svoje nedožité šesťdesiatiny, takže koncert v Bratislave bude aj spomienkou na jedného zo zakladajúcich členov skupiny.

O podporu sa postará slovenská skupina Kosa z nosa, ktorá je podľa kritikov na slovenskej scéne raritou - stala sa legendárnou len vďaka koncertovaniu. Jej skladby ako Rozdiel, Hryzni, či Rieka si nôtia priaznivci alternatívneho rocku už od začiatku deväťdesiatych rokov, formácia však stále nemá na konte ani jeden album - čo sa má onedlho zmeniť.

Vo svojich začiatkoch sa skupina orientovala na punk rock, i keď v súčasnosti nazýva hudbu, ktorú hrá, obyčajnými pesničkami.

(dš)

Páčil sa vám článok?